Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:03, 23 sie 2018

Dziewczyny, sama sobie zazdroszczę, że mogłam być u Jankosi
Przepięknie ma dziewczyna i do tego wielkość rabat i całego ogrodu... Ja bym tego nie ogarnęła, mam problem z moimi kilkoma meterkami

Powiedzcie mi, ta nowa rabata z boku domu, gdzie przesadzę cisy ma mieć 2 metry szerokości i 9 metrów długości. Od razu mówię, że szerzej nie zrobię, muszę mieć przejście koło domu Na cisy zostawiam metr i chciałam przed nimi rząd hortek. Mam 5 sztuk Grandiflora z patyczków z zeszłego roku od naszej Krysi w doniczkach i fajnie jakby je tam wykorzystać. Czy te 5 sztuk na te 9 metrów starczy? Czy dokupić? Jak te 5 sztuk, to będą co 180 cm. Na dole chciałabym jeszcze jakieś trawki wylewające się na ścieżkę. Mam mnóstwo ID. A może jakieś inne?

A poza tym to w weekend nic nie ruszę, bo jutro rano śmigam z koleżankami pod Babią Górę, pobiegać po pagórkach bez dzieci i M
AnnaCh 22:09, 23 sie 2018

A no jeszcze się dowiedziałam od pana budowlańca, że mój wielkogabaryt za płotem, będzie cały obłożony klinkierem. Ciekawe tylko w jakim kolorze, bo tego nie wiedział niestety
Kasya 22:16, 23 sie 2018

Jak chcesz wylewające się trawki to moze Montana ?

Ja bym zostawiła mniej na cisy a więcej na hortensje z szerokości rabaty
Toszka 22:18, 23 sie 2018

Aniu, hortki sadź w odległościach z zapasem. Nie ma co za gęsto sadzić, bo za 3-4 lata zrobi się niepotrzebny tłok.
Katkak 22:19, 23 sie 2018

Anuś więcej hort tam daj na te 9m
Katkak 22:19, 23 sie 2018

Anuś więcej hort tam daj na te 9m
anna_t 22:29, 23 sie 2018

Ania zależy jaki pokrój ma grandiflora. Ja bym Bozgi podpytala.
Bo np Limki mam co 1,5m i jest akurat, stykają się tylko. Mają taki wyprostowany pokrój. A polarki są bardziej rozlozyste i te co 2m według mnie się sadzi. Nie znam grandiflory ale wedlug mnie każda odmiana hortek wymaga innej rozsady
HannaR 09:41, 24 sie 2018

Już wiem, gdzie oglądałam ogród Jankosi, u ciebie!
A Jankosia to przecież miała własny wątek. Czy mi się coś pomyliło?
kasja83 07:37, 27 sie 2018

AnnaCh napisał(a)

A poza tym to w weekend nic nie ruszę, bo jutro rano śmigam z koleżankami pod Babią Górę, pobiegać po pagórkach bez dzieci i M

Widziałam fotki...baby na Babiej Górze
Jestem zwolennikiem babskich spotkań-w babach siła
AnnaCh 11:50, 27 sie 2018

Kasiu, o trawkach pomyślę już chyba na wiosnę, teraz już chyba nie zdążę. Pomyślę o wrócimy do tematu, będą też zdjęcia jak wygląda ta rabata

Toszko
, czyli myślisz, że 5 sztuk starczy? One z tego co czytam to dorastają do 2 metróę wysokości i szerokości I czy mogę je wsadzić jesienią, jak mam je w doniczkach od zeszłego roku?

Katka
, no tylko, żeby później wielkiego ścisku nie było.

Aniu
, dzięki popytam i poczytam.
Zapytam też naszej Krysi, od niej mam patyczki, to powinna wiedzieć jak wygląda dorosły osobnik Choć u Krysi, to wszystkie hortki jak potwory

Haniu, nie Jankosia nie ma wątku, prowadzi bloga, może gdzieś w internecie się natknęłaś

Kasiu
, no było 5 bab na Babiej
Chyba takie nasze wyjazdy staną się tradycją, w zeszłym roku montowałyśmy coś na szybko i byłyśmy na Jurze, bo trudno było na szybko ogarnąć, żeby każda miała łatwy dojazd. Teraz już było wszystko zaplanowane Gorzej z pogodą