Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

polinka 21:08, 14 sie 2018

Zawsze mnie rozczula widok takich małych dzieciaczków na szlakach i często się zastanawiam skąd one mają tyle siły, że przeważnie idą bez grama potu i zadyszki
AnnaCh 22:12, 15 sie 2018

Haniu, wygląda na to, że ciężka walka przed nami

Kasia, ja tez wyrywam w miejscu skąd wyrasta. Ale denerwuje mnie opleciona siatka, czy roślinki, więc wyplątuję od razu

Toszko, no normalnie już wcześniej trochę czytałam, że z tym dziadostwem ciężko się rozstać, miałam nadzieję, że masz może jakiś magiczny sposób. Słoikami musiałabym obstawić cały ogród
Powój mam od zawsze, tak samo jak skrzyp, staram się wyrwać zawsze jak najgłębiej, ale na 6 metrów, to się w życiu nie dokopię
Co do stanowiska, to mam wątpliwości. W miejscu gdzie go mam najwięcej jest regularnie mokro. To chyba po tej stronie działki najniższe miejsce, regularnie zalewane, nawet teraz jak pieliłam, to było tam mega mokro, więc już nie wiem...
Normalnie masakra.

Anula, ścieżkę polecam
U mnie z tej działki z gigantem budową zostawili pod siatką metr nieruszonej ziemi, rośnie tam wszystko i wysiewa się u mnie, a powój już na siatce robi za pnącze w niektórych miejscach

Poli, Jasiek jak idzie prostą drogą, to zawsze marudzi, a tylko zaczynamy iść pod górę, zaczynają się kamienie, schody, dla niego to wspinaczka, to wtedy nagle ma mnóstwo siły i pędzi do góry Mówi o sobie, że jest odkrywcą
AnnaCh 22:16, 15 sie 2018

Ponieważ serbów nie ma, rabata na przesadzenie cisów nie przygotowana, to pielę i szukam co by tu innego zrobić I mam...
Mam taką rabatę jeszcze przedogrodowiskową, rośnie tam wszystko, próbuję ją nieco ucywilizować, jutro muszę wypielić, bo zarosło, nawet nawłoć wysiana się znalazła i kwitnie

I jak już jutro wypielę, to mam gdzieś zbunkrowaną jeszcze jedną tawułkę, posadzę z tymi, a między jukami dam jeżówki. Mam ich za dużo od frontu, Fajne są duże, dadzą tu radę przy tych jukach
Gruszka_na_w... 23:19, 15 sie 2018

Piękną wyprawę miałaś.
Całodziennych prac budowlanych za płotem nie zazdroszczę. Ideałem byłoby, gdyby sąsiednie działki zabudowywały się w podobnym czasie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 23:26, 15 sie 2018

AnnaCh napisał(a)
Ponieważ serbów nie ma, rabata na przesadzenie cisów nie przygotowana, to pielę i szukam co by tu innego zrobić I mam...

Nałóg normalnie, no jak nic nałóg
AnnaCh 10:59, 16 sie 2018

Haniu, wyprawą jeszcze trochę żyję, wspomnienia to piękna rzecz
Budowa niestety przy tych gabarytach tego domu będzie jeszcze pewnie długo trwała.

Aniu, dobrze, że to tylko taki nałóg
AnnaCh 21:48, 16 sie 2018

Nie zrobiłam tego co zaplanowałam, bo jak wróciłam do domu, to na szybko ogarnęłam obiad, a moi panowie w tym czasie wysprzątali resztę śmieci zza domu Zostały już jakieś małe tylko fragmenty, do wyrzucania w trakcie pracy. Sami poszli tam to ogarniać, normalnie zostaną moimi bohaterami w domu

Stwierdziłam, że po obiedzie pójdę z nimi i im pomogę z chwastami, walka jest nierówna. M złamał drążek od grabi, ale coś tam już widać
Jasiek oznajmił, że zapracowaliśmy na lody

Tak było już po dwudziestej Coś widać mam nadzieję
M obiecał mi, że jutro też popracuje Cieszę się bardzo, bo sam jakoś zaczął się troszkę bardziej angażować w ogród Ale tylko troszkę, żeby nie było
eVka 21:50, 16 sie 2018

Brawo dla chłopaków - zuchy!
AnnaCh 21:55, 16 sie 2018

No, lody były
A ja właśnie siedzę i szukam na olx obornika i ziemi
Toszka 22:26, 16 sie 2018

Kawał roboty zrobili. Chwal i podziwiaj na głos od rana. Niech wiedzą i pamiętają na długo