Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 23:22, 11 wrz 2018

Serby będą niezależnie od tych wykopalisk. Już sprawdziłam, da się. Czekam tylko na nie. Pan w szkółce mówi, że jeszcze za ciepło jest i za sucho. Będą kopane, dlatego czekam
sarenka 23:48, 11 wrz 2018

Fajnie, następna rabata będzie

Trawy coraz bardziej mi się podobają i zastanawiam się też coraz częściej gdzie mogę je posadzić
paulina_ns 06:30, 12 wrz 2018

Aniu dzieje się u Ciebie widzę poproszę relacje na bieżąco stipę cudną masz buziaki i miłego dnia
AnnaCh 09:28, 12 wrz 2018

Magda, będzie rabata, a nawet dwie Pod domem będzie jeszcze taki wąski pasek z hostami i może... świecznicami? Pomiędzy rabatami będzie tylko kawałek przejścia, więcej mi tam nie trzeba.
Sadź trawy, one robią teraz efekt, jak już inne roślinki w jesiennym uśpieniu, to trawy i rozchodniki królują

Paulinka, dzieje się bardzo powoli, na miarę naszych sił i możliwości. M wpadł w wir pracy, obrzeża układa tata. Wczoraj przewaliłam kompostownik, jedną taczkę wysypałam ma tę rabatę nową, ale co to jest jedna taczka na 18 metrów kw.?
Zana 10:26, 12 wrz 2018

Świecznice robią w tym roku jakąś furorę. Dobrze planujesz z tymi rabatkami i przejściem, wąski trawnik w takim miejscu to chyba tylko kłopot.
Kawa 10:29, 12 wrz 2018

no nieźle pracusie.
stipa rzeczywiście fajnie stoi
moja się położyła już wczesniej nawet wyglądała
AnnaCh 11:09, 12 wrz 2018

Ania, od początku zamysł był taki, że trawnika tam nie będzie. Byłby tylko problemem, trzebaby podkaszać. Obrzeża są dlatego, że jakoś tak wyszło, że podjazd i opaska wokół domu są niżej niż trawnik z tyłu domu. W ten sposób zrobimy, że rabata pod płotem będzie na tym samym poziomie co tył, a od strony domu będzie niżej. Może to nawet dobrze wyglądać.

Kamila, stipa w tym roku u mnie szaleje i muszę przyznać, że pięknie wygląda
anna_t 12:13, 12 wrz 2018

Fajnie ze ukladasz tam obrzeza, odrazu na porzadnie będzie
sarenka 12:21, 12 wrz 2018

U nas m.tez chce obrzeża klasc, co prawda hortensji na ta rabatę nie mam, ale myślę i myślę czy zamiast Silver Dollar wybrać może Diamantino czy nie.one mniejsze, ale też pewnie wtedy trochę w mniejszych odstępach trzeba sadzić niż metr.
No myślę intensywnie porady chętnie widziane
AnnaCh 08:57, 13 wrz 2018

Ania, tak myślę, że jak już w końcu ten mordor porządkujemy, to tak na gotowo od razu. Nie miałam innego pomysłu jak zgubić te wysokości. Obrzeża są okropnie ciężkie i wielkie, bo to te 30 cm, ale musiały takie być, żeby z jednej strony utrzymać ziemię.

Magda, jak M ma ochotę, to korzystaj, nawet jak nie masz co wsadzić, wsadzisz na wiosnę, a obrzeża już będziesz miała i rabatę sobie powoli przygotujesz