Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

paula23 21:39, 21 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Kochana co to za żurawka bo mam identyczną też obecnie kwitnie i zastanawiam się jaka to odmiana?

Piękne zdjęcia a co do warzywnika żwir miedzy skrzyniami będzie wyglądał super
KasiaW76 21:52, 21 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Kasiu, widziałam
Przepraszam, że nie odpisałam, jakoś mi umknęło w codziennych zajęciach
Ciągle myślę nad dosadzeniem tych dwóch szmaragdów i zamknięciem tego śmietnika, tym bardziej, że część dziewczyn już to sugerowała wiosną.
Przy samym deklu wolałabym mieć kawałek nie obsadzony, tak by mieć do niego swobodny dostęp. Wolałabym nie patrzeć na podeptane lub połamane roślinki po tankowaniu

Aniu możesz czym obsadzic ale nie zamykając dojścia całkowicie.... troszkę przysłonisz ten widok a jednocześnie ozdobisz.

Moze pergola? ale ta niższa?
AnnaCh 21:55, 21 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)
O to tak , jak ja .Teraz ciągle myślę.kombinuję.
co i jak zrobić ( na razie chłopaki moje zatrudnione więcej w ogrodzie ),.Co wymysleć, jakie rośliny, jakie ułożenia. itp...

Ja ciągle coś wymyślam i kombinuję
Mało z tego realizuję, bo czasu brak i siły napędowej, ale mam zawsze w głowie jakieś plany
AnnaCh 21:56, 21 wrz 2015

Mysza napisał(a)
O na zdjęcia trafiłamPiękne hortki.
Mi też marzy się choć malutki warzywniczek

Dziękuję bardzo
Na małą skrzynie zawsze znajdzie się miejsce
Marga 21:56, 21 wrz 2015

Aniu, u Ciebie zawsze namachane tych stron, jak nie ponad 50 to 70
Widzę, że decyzja zapadła odnośnie kształtu rabaty. Mnie się wersja nr1 najbardziej podobała. Na pewno będzie ładnie.
Zdjęcia jesienne przepiękne Najbardziej zauroczyły mnie rozchodniki i tak się zastanawiam gdzie by je u mnie wkomponować.
AnnaCh 21:58, 21 wrz 2015

paula23 napisał(a)
Kochana co to za żurawka bo mam identyczną też obecnie kwitnie i zastanawiam się jaka to odmiana?

Piękne zdjęcia a co do warzywnika żwir miedzy skrzyniami będzie wyglądał super

Paula, żurawka kupowana była jeszcze w czasach przedogrodowiskowych Nie zostawiałam wtedy karteczek, a nazwy szybko mi wyparowywały. Jednak mimo wszystko kojarzy mi się coś tam, że to Bronze Beauty
AnnaCh 22:03, 21 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
Aniu możesz czym obsadzic ale nie zamykając dojścia całkowicie.... troszkę przysłonisz ten widok a jednocześnie ozdobisz.

Moze pergola? ale ta niższa?

Kasiu, na razie zostawię tak jak jest, tzn. z dostępem do dekla z jednej strony. Wiosną na dekiel kupię jakąś ładną donicę i coś tam powsadzam
Ale Twój rysunek pomógł mi bardzo w podjęciu decyzji, żeby dać jednak te dodatkowe dwa szmaragdy przy śmietniku
Dziękuję bardzo
paula23 22:04, 21 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Paula, żurawka kupowana była jeszcze w czasach przedogrodowiskowych Nie zostawiałam wtedy karteczek, a nazwy szybko mi wyparowywały. Jednak mimo wszystko kojarzy mi się coś tam, że to Bronze Beauty

Bronze Beauty jest ciemna ja obstawiałam bardziej Kassandra ale chyba się nigdy nie dowiem tak na 100% no cóż trudno..
AnnaCh 22:07, 21 wrz 2015

Marga napisał(a)
Aniu, u Ciebie zawsze namachane tych stron, jak nie ponad 50 to 70
Widzę, że decyzja zapadła odnośnie kształtu rabaty. Mnie się wersja nr1 najbardziej podobała. Na pewno będzie ładnie.
Zdjęcia jesienne przepiękne Najbardziej zauroczyły mnie rozchodniki i tak się zastanawiam gdzie by je u mnie wkomponować.

Moniko, też mam nadzieję, że będzie ładnie
Bardzo się cieszę, że zdjęcia Ci się podobają, szczególnie, że fotograf ze mnie żaden, aparat też taki normalny kompakcik, ale odkryłam w nim fajną funkcję
Rozchodniki dla mnie są fajne cały rok, począwszy od wiosny, kiedy są takimi małymi kapustkami, a jesienią to już w ogóle bomba
Wsadzaj u siebie, bo warto
AnnaCh 22:22, 21 wrz 2015

paula23 napisał(a)
Bronze Beauty jest ciemna ja obstawiałam bardziej Kassandra ale chyba się nigdy nie dowiem tak na 100% no cóż trudno..

Piszą, że oprócz brązowych ma karmelowe liście U mnie rośnie w pełnym słońcu, może dlatego trochę zakłamuje kolory
http://www.plantagogo.com/HEUCHERA----Bronze-Beauty--PBR-681.html
Jak dla mnie Kassandra ma bardziej powycinane liście.