Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:34, 18 sty 2016

olga80 napisał(a)
wyjdzie, wyjdzie a jak na początku nie wyjdzie to można coś poprzesadzać bo wiadomo plan planem ale jak rośliny są na rabacie to dopiero prawdziwy efekt widzimy
No właśnie, najpierw to chyba zrobię obrzeże z kostki, wyznaczę dokładnie kształt rabaty, a potem będę z doniczkami biegać i ustawiać
anabuko1 13:21, 19 sty 2016

olga80 napisał(a)

wyjdzie, wyjdzie a jak na początku nie wyjdzie to można coś poprzesadzać bo wiadomo plan planem ale jak rośliny są na rabacie to dopiero prawdziwy efekt widzimy

Dokładnie tak.Czasami na rysunkach wygląda idealnie.A rzeczywistość, pokazuje deko inaczej,albo jak widzimy koncepcja nam się zmienia.I zazwyczaj( ja tak mam coś dosadzam, nigdy nie trzymam się linijki
MirellaB 13:29, 19 sty 2016

A dlaczego w środku po łuku jak boki są proste? Czy ja coś źle widzę?

Teraz zobaczyłam jeden bok będzie po łuku
MirellaB 13:35, 19 sty 2016

Aniu dobór roślin podobny jak u mnie w przedogródku

To prawda ML za niskie za hortki lepiej gracki dać
AnnaCh 13:59, 19 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
Dokładnie tak.Czasami na rysunkach wygląda idealnie.A rzeczywistość, pokazuje deko inaczej,albo jak widzimy koncepcja nam się zmienia.I zazwyczaj( ja tak mam coś dosadzam, nigdy nie trzymam się linijki
Aniu, ja robię plan, mówię, że już tak ma być i koniec, wsadzam i... Później powiększam, przesadzam Już tak chyba z nami jest
AnnaCh 14:05, 19 sty 2016

MirellaB napisał(a)
A dlaczego w środku po łuku jak boki są proste? Czy ja coś źle widzę?

Teraz zobaczyłam jeden bok będzie po łuku
Mirelko, trochę ciężko było zrobić ten chodnik do domu po łuku, jak furtka jest centralnie na wprost wejścia Ale jakbyś chciała to na 80 stronie mojego wątku jest zdjęcie czym się kończy ten chodnik: okrągłymi schodami, i okrągłym chodnikiem przy nich

Aniu dobór roślin podobny jak u mnie w przedogródku

To prawda ML za niskie za hortki lepiej gracki dać
Ten zestaw podoba mi się najbardziej Zobaczę co jeszcze z tymi miskantami, w jakiej odległości mi tam wyjdą limki, bo może nie będzie tak źle, jak limki będą w większej odległości. Gracki ponoć znowu się rozrastają, czy ja coś pokręciłam?
wilana 18:45, 19 sty 2016

Witaj Aniu,
przeczytałam i jestem już na bieżąco. Zainteresował mnie pomysł na budleję. Mam aż 4 i muszę je przesadzić bo są ciut za duże. Moi chłopcy nie pozwalają mi ich wywalić ze względu na motyle. Dam im jeszcze szanse.
kamila66 18:59, 19 sty 2016

Lubie takie gęste rabaty ale czy prócz cisów będzie tam coś zimozielonego? Zima w Polsce długa a to jednak przedogródek jest w związku z tym stawiałabym chodź w części na okazy zimozielone.
Katkak 19:36, 19 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
No właśnie, najpierw to chyba zrobię obrzeże z kostki, wyznaczę dokładnie kształt rabaty, a potem będę z doniczkami biegać i ustawiać

Hihi, to działamy podobnie .
MirellaB 19:56, 19 sty 2016

Aniu na gracki potrzebujesz 1 m odległości, tak mi pisała Paulinka dla mnie królowa gracków Na hortensje i rozplenice też powinnaś po 1 m przyjąć

Najpierw zastanów się nad wytyczeniem dokładnie rabaty, a potem rośliny. Pomysł z doniczkami u mnie się przyjął, zawsze rozstawosi i patrzę jak będzie wyglądało