Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

ren133 11:18, 20 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Bardzo to pocieszające co piszesz.
Trochę boję sie tego połączenia tych rabat, zobaczę jeszcze jak to wyjdzie w praniu, czy M się na to zgodzi, bo ostatnio ma dużo do powiedzenia w kwestii "mojego ogródka"
A z czego miałyby być te stożki?

Aniu
Ja mam u siebie na razie jeden stożek bukszpanowy i takie małe coś ni to kulka ni stożek, z czego planuję właśnie robić stożek Piękne są stożki cisowe ale u mnie nigdzie nie spotkałam a jak chciałam na zamówienie to cena była kosmiczna
Planuję kupić trzy sztuki wiosną
Jak znajdę jakieś źródło to dam znać
kamila66 11:22, 20 sty 2016

Aniu boisz się stożków i kulek? Nie bój się porobimy sobie szablony i będziemy ciąć
MirellaB 11:57, 20 sty 2016

Aniu ja doskonale rozumię Twoje obawy odnośnie cięcia w kule i stożki.
Wiesz, że przy wykuszu na hortensjowej mam 5 szt.trzmielin na pniu, na igiełkowej mam kulki z tuji danica.
Cięcie wcale nie jest prostą sprawą dla kogoś kto zaczyna. Ile ja przeczytałam wskazówek odnośnie cięcia i mi wcale dobrze nie wychodzi.
Rozglądałam się za szablonem do cięcia, ale drogie były i zrezygnowałam.
Myślę, że masz dobre podejście do tego, żeby od razu kupić rośliny, które rosną kulkowe, a nie samemu wyprowadzać, to jest opcja dla tych bardziej zaawansowanych

Czy kształt rabaty już masz zdecydowane jaki będzie?
kamila66 12:44, 20 sty 2016

Ja to widzę tak robię sobie wigwam z kilku bambusów (5,7) delikatnie wbijam je w ziemie wiążę u góry i tnę w stożek
(foto pożyczone z google)
kamila66 13:01, 20 sty 2016

A tu pomysł na tani stelaż do kuli
Rozebrać taki lub podobny koszyk wiszący który jest półokręgiem kosztuje 16 zł i zostawić sobie tylko stelaż

Dominika11 13:05, 20 sty 2016

i to sa oryginalne pomysły
iwka 13:17, 20 sty 2016

ja to się kiedyś posunęłam nawet do tego, że z drutu zrobiłam sobie taką półkulę, zajęło mi to kilka dni a i tak w końcu wylądowała na złomie nie szło mi cięcie od formy. Na stożki też miałam formę z drutu, ale w ostateczności ze stożka zrobiła się kolejna kula
kamila66 13:42, 20 sty 2016

Czasami wystarczy się dobrze rozejrzeć po domu i znajdzie się jakaś foremka, ja mam półokrągły druciany koszyk na owoce mała kula z tego wyjdzie
Koszyki do frytek też zdarzają się półokrągłe, cedzaki do pierogów,
Szkoda, że papierowa lampa z ikei ma taki kiepski ten drut bo ją też można by wykorzystać i ubrać w nią,bukszpan oczywiście bez papieru
Z wikliny też można zrobić zamówić u producenta tylko trzeba

AnnaCh 13:51, 20 sty 2016

ren133 napisał(a)
Aniu
Ja mam u siebie na razie jeden stożek bukszpanowy i takie małe coś ni to kulka ni stożek, z czego planuję właśnie robić stożek Piękne są stożki cisowe ale u mnie nigdzie nie spotkałam a jak chciałam na zamówienie to cena była kosmiczna
Planuję kupić trzy sztuki wiosną
Jak znajdę jakieś źródło to dam znać
No ja się zastanawiam czy dać stożki, bo coś narysowałam z kulkami. Wkleję wieczorem, bo na papierze rysowałam ołówkiem w pracy i nie mam jak tego teraz wrzucić
AnnaCh 13:52, 20 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Aniu boisz się stożków i kulek? Nie bój się porobimy sobie szablony i będziemy ciąć
Kamilko, Twoje szablony cudniaste