Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Gruszka_na_w... 16:51, 04 wrz 2016

Ależ elegancko w przedogródku!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
natka098 19:31, 04 wrz 2016

Ja tez siałam jezowki okolo miesiąc temu mam takie sadzoneczki z drugimi listkami. Zastanawiam się jak je przezimowac. W grunt przesadzić czy zadolowac.
ryska 20:20, 04 wrz 2016

Piękne kulki powstały z lawendy, takie zwarte i duże już.
Przedogródek coraz bujniejszy masz a przecież młodziutki, brawo Ty
AnnaCh 22:40, 04 wrz 2016

Jana, zaraz wkleję fotkę o co mi chodzi z pergolą i szczerze mówiąc to ta pergola chyba mnie szybciej przesłoni, niż tuje urosną
Dodatkowo doszły od wczoraj jeszcze inne okoliczności, o których nie mogę mówić i nie chciałabym sadzić tych tuj jednak.

Ewa, dziękuję bardzo w imieniu rabatek
Właśnie wczoraj pogadałam z moją sąsiadką i co prawda nie od tujach, ale doszły nowe okoliczności, a mojej sąsiadce pomysł z pergolą z różami bardo się podoba, bo teraz te róże są na siatce i mówi, że ładnie jej pachną i kwitną

Haniu, dziękuję bardzo Takie słowa z Twoich ust to dla mnie bardzo duży komplement

Natka, ja bym dała w grunt, zdążą się jeszcze przed zimą ukorzenić

Reniu
, dziękuję bardzo To prawda przedogródek młodziutki, tegoroczny, a już ładnie wygląda
AnnaCh 22:42, 04 wrz 2016

Efekty wczorajszych prac M zerwał darń i posadził. Kazał mi jeszcze jedną dokupić, bo mówi, że na końcu jeszcze brakuje, a jak róża pójdzie na pergolę, to akurat będzie miejsce
AnnaCh 22:48, 04 wrz 2016

Siedząc dzisiaj na tarasie postanowiłam, że pokażę Wam jak wygląda moje podwórko, bo to nie ogród
I tak spoglądając z tarasu w lewo, mamy chwastowisko
Miał być w tym roku posadzony żywopłot, niestety nie daliśmy rady ogarnąć desek i tysiąca innych rzeczy, które leżą za zjeżdżalnią. I tak temat chyba znowu odłożony do następnego roku. Postanowiłam też, że jak wsadzimy ten żywopłot, to będzie mały , więc wtedy na siatkę założę jakieś maty, coby się od chwastów trochę osłonić

Na wprost mamy las Na środku jest wielkie kółko po basenie, więc to miejsce stawiania tymczasowo różnych rzeczy, coby się trawnik nie niszczył. Sąsiad coś przebąkiwał, że co drugą sosnę wytnie, więc chyba też czas na żywopłot

I na prawo patrz
Tak jest:

A tak ma być:
Monka 06:14, 05 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Efekty wczorajszych prac M zerwał darń i posadził. Kazał mi jeszcze jedną dokupić, bo mówi, że na końcu jeszcze brakuje, a jak róża pójdzie na pergolę, to akurat będzie miejsce

Ania super efekt, odnośnie kratki to ja chyba dosadziłabym tuje
Kawa 08:54, 05 wrz 2016

Ania nie próżnowałaś
co do kratki zobaczysz jak ci się wszystko bedzie sprawować
i zautopsji się dowiesz czy to dobry wybór

przedogórdek super w przyszłym sezonie będzie ekstra
anbu 09:00, 05 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)

Aniu to wszytko Twoje? Hm ... ten Malutki pod lasem wcale nie jest taki malutki Kłamczuszek z Ciebie
Igan 09:02, 05 wrz 2016

Jaką masz odmianę hortensji? Czy to Polar Bear? A te ciemne żurawki to Obsidian?