Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

frezja 15:07, 03 paź 2016

AnnaCh napisał(a)

Joluś po prawej zaraz zaczyna się taras i jak odsunę plac zabaw od siatki, to nie będe miała jak przejść z tej strony domu, niby można pod drabinką Ale wiesz o plecy trzeba dbać

Aniu, zrób fotki z góry, bo sama mam problem z rozwikłaniem tej zagadki..wydaje się wciśnięte na siłę..ale tylko się wydaje
AnnaCh 19:05, 03 paź 2016

Zgodnie z życzeniem Ewy zdjęcia poglądowe z góry, ale ostrzegam, tylko dla widzów o mocnych nerwach. Strasznie tam jest, a do tego jakość marna, bo ciemno już było Zdjęcia robione z balkonu.
Jest tak:

Teraz jak przesunę lekko do przodu tę zjeżdżalnię, żeby z tyłu cisy się zmieściły i Jasiek wchodząc na drabinkę ich nie tratował, to dotknie mi prawie tarasu i nie będzie przejścia z tej strony domu.

Dlatego chciałabym przenieść zjeżdżalnię na prawo, bliżej garażu, za sosnę himalajską. Swoją drogą ma tam kiedyś być wielgaśna rabata przysłaniająca brzydki garaż , ale zanim cisy urosną robiąc mi tło rabaty, to już na 100% plac zabaw rozbiorę. Przy tarasie brakuje balustrady, która może w przyszłym roku będzie i marzy mi się tam na rogu taka wielka okrągła donica, narysowałam ją za małą, ale chodzi tylko o to by Wam powiedzieć co chcę. Cisów wrysowałam tylko kilka, ale one oczywiście będą dalej w prawo aż do garażu. Na wiosnę chcę położyć na ogrodzenie maty, albo siatkę maskującą, żeby mi się nasionka chwastów od sąsiadów w tych cisach nie rozsiewały
anna_t 19:11, 03 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Martusia, no tak wyszło Odprowadzałam rodziców do samochodu i patrzę a tam jeżówka kwitnie Musiałam obfocić, bo to z własnego siewu wiosennego Jak nie możesz się zdecydować co ładniejsze, to w tle jeszcze limkę widać Ania pergolowa by powiedziała, że wsiowy klimat tworzę, ale mi się podoba Tylko jeżówki chyba zabiorę, bo nie będzie miejsca
Co do placu zabaw, to pracuję nad M, żeby go przenieść jednak

te maleńka ty se pergolową buźki nie wycieraj
jesli juz to wsiurowo pergolowa mowi i ten termin zarezerwowany na ogródek pergolowej
AnnaCh 19:12, 03 paź 2016

Agatka, no po obu stronach jest coś Po jednej huśtawki, po drugiej drabinka i lina do wspinania

Renia, musi przestać padać, w deszczu ryć nie będę

AgataP, nie jest wkopany, ani przytwierdzony, jest okropnie ciężki, nic go nie ruszy, już gadałam z tatą jakby to zrobić i mówi, że rozkręcimy na pół i może jakoś damy radę

Ewa, Anda miałam wszędzie sadzić szmaragdy, ale po tej stronie tak mi się z szybkością nie śpieszy, nie mam sąsiadów (tzn. teoretycznie mam, ale od kilku lat nikt ich nie widział), mogę sobie coś na siatkę położyć i nawet jak się pojawią, to maty już będą, nie będzie głupiej sytuacji z odgradzaniem się Ciągnie mnie strasznie do tych cisów i chyba będą

Ewa,
zdjęcia zgodnie z życzeniem

Ania, dobra masz zarezerwowany termin wsiurowe Ale wiesz ja na granicy miasta mieszkam Bez urazy oczywiście dla wsi
anna_t 19:14, 03 paź 2016

dubel
to napisze co o placu mysle...z doświadczenia wiem że czasem cięzko z M rewolucje robić ja bym pewnie drążyla temat ale pomysł z tymi cisami na póxniej roznącymi w donicy nie jest zły
zbigniew_gazda 19:15, 03 paź 2016

Aniu przesuwaj śmiało. Jasiek za chwilę zajmie się komórą i dziewczynami. Zjeżdżalnia pójdzie w zapomnienie.
anna_t 19:22, 03 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Zgodnie z życzeniem Ewy zdjęcia poglądowe z góry, ale ostrzegam, tylko dla widzów o mocnych nerwach. Strasznie tam jest, a do tego jakość marna, bo ciemno już było Zdjęcia robione z balkonu.
Jest tak:

sluchaj a może da się tą drabinke zawiesic tam gdzie schody a schody dać tam po prawo?
AnnaCh 19:26, 03 paź 2016

Ania, pracuję nad M Rozmawiałam już też wstępnie z tatą o przesunięciu placyku, bo to jego dzieło. Zmian nie da się zrobić, bo ta belka od drabinki jakoś tam trzyma konstrukcję wieży, no i drabinka z prawej, oznacza zmianę budki, trzeba by jakoś dach inaczej przebudować. Chyba za dużo roboty.

Zbyszek, ja myślę, że trzeba przesunąć i tyle
anna_t 19:29, 03 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Ania, pracuję nad M Rozmawiałam już też wstępnie z tatą o przesunięciu placyku, bo to jego dzieło. Zmian nie da się zrobić, bo ta belka od drabinki jakoś tam trzyma konstrukcję wieży, no i drabinka z prawej, oznacza zmianę budki, trzeba by jakoś dach inaczej przebudować. Chyba za dużo roboty.

Zbyszek, ja myślę, że trzeba przesunąć i tyle

no to niech belka zostanie a samą drabinke możesz przenieść i schodki.
zresztą, jak Ci przejdzie przesunięcie to po nauki przyjde do Ciebie
iwka 19:55, 03 paź 2016

Ania a ten taras masz wysoki, że balustradę musicie robić?

moja córka dwa lata bawiła się w domku, kolejne dwa prawie nie zajrzała i jak zaczęłam rozmawiać że oddamy go młodszym w rodzinie wielkie buum się stało i teraz to jej ulubiona kryjówka, szkoda tylko że nie z książką a z telefonem właśnie