Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

frezja 20:51, 03 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Zgodnie z życzeniem Ewy zdjęcia poglądowe z góry, ale ostrzegam, tylko dla widzów o mocnych nerwach. Strasznie tam jest, a do tego jakość marna, bo ciemno już było Zdjęcia robione z balkonu.
Jest tak:

Teraz jak przesunę lekko do przodu tę zjeżdżalnię, żeby z tyłu cisy się zmieściły i Jasiek wchodząc na drabinkę ich nie tratował, to dotknie mi prawie tarasu i nie będzie przejścia z tej strony domu.

Dlatego chciałabym przenieść zjeżdżalnię na prawo, bliżej garażu, za sosnę himalajską. Swoją drogą ma tam kiedyś być wielgaśna rabata przysłaniająca brzydki garaż , ale zanim cisy urosną robiąc mi tło rabaty, to już na 100% plac zabaw rozbiorę. Przy tarasie brakuje balustrady, która może w przyszłym roku będzie i marzy mi się tam na rogu taka wielka okrągła donica, narysowałam ją za małą, ale chodzi tylko o to by Wam powiedzieć co chcę. Cisów wrysowałam tylko kilka, ale one oczywiście będą dalej w prawo aż do garażu. Na wiosnę chcę położyć na ogrodzenie maty, albo siatkę maskującą, żeby mi się nasionka chwastów od sąsiadów w tych cisach nie rozsiewały

Aniu, dziękuję teraz to wiem, o co chodzi. Bezpieczeństwo Jasia to ważna rzecz i podczas zabawy nie może wpadać w cisy i dlatego ta wersja wydaje się być słuszna. Moje obawy dotyczą jeszcze wejścia na drabinkę..ile tam jest od płotu? bo nawet jak przesuniecie to odległość zostanie ta sama hmm.

Jakie mocne nerwy...wszystko skończycie i będzie ślicznie.
zoja 02:33, 04 paź 2016

hmmm... czytając co piszesz, to tylko szeroki uśmiech do Taty Ci pozostaje zwłaszcza, że on to budował...
fajnie by było z tymi cisami
powodzenia!
Monka 08:57, 04 paź 2016

Ania moim zdaniem mus przesunąć ten plac zabaw i sadzić cisy, Jasiek szybko urośnie , a Ty będziesz miała piękne okazy
Kawa 09:00, 04 paź 2016

Ania ja też jestem za przesunieciem placu i wsadzeniu cisów do końca wg planów
AnnaCh 22:37, 05 paź 2016

Ania, przeszło Normalnie będziemy przestawiać ten plac zabaw

Iwka, no dosyć wysoki, a z tamtej strony najwyżej Nie ma mowy o rezygnacji z balustrady, te stalowe konstrukcje pod nią są przytwierdzone do ściany jeszcze przed ociepleniem i do tarasu przed wszelkimi wylewkami i płytkami To nie przejdzie jak plac zabaw

Ewa, jak przesuniemy ten plac zabaw, to go wysuniemy bardziej na środek działki, żeby właśnie wchodząc po drabinie nie wpadał w cisy Jeżeli miałoby tak być, to bez sensu byłoby przenoszenie placu, bo na upartego, to i teraz te cisy tam wejdą, tylko wtedy Jaś nie wejdzie po drabince Nerwy to ja mam na tą pogodę, jak tak dalej pójdzie, to nic nie zrobię

Zoja, mam nadzieję, że będzie Placyk idzie na nowe miejsce

Monika
, tak będzie

Kamila, cieszę się jak dziecko, bo namówiłam M na rewolucję
zoja 22:39, 05 paź 2016

super
anna_t 08:54, 06 paź 2016

no to idealnie Ty to masz dar przekonywania
Kawa 09:01, 06 paź 2016

super Ania
no to teraz zostaje nam czekanie na tą twoją rewoltę
Makusia 09:14, 06 paź 2016

Kobieta ma ten dar
Aniu nie wiem, co eMowi obiecałaś, ale po chwili namysłu stwierdzam, że nie będę pytać
AnnaCh 10:06, 06 paź 2016

Dziewczyny ja mam bardzo silny dar przekonywania