Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 23:12, 27 mar 2017

Kasiu, absolutnie nie mam zamiaru Was wyganiać, bardzo mi miło, że jesteście
A inteligentna inaczej jestem, bo wydaje mi się, że tak lepiej, bez makijażu mnie nie widać, mam bardzo jasną oprawę oczu, piegi od słońca i jasną skórę Mój M mówi, że choć włosy mam wyraźne
AnnaCh 23:28, 27 mar 2017

regli napisał(a)
Aniu, info na przyszłość Mamy swój prywatny wertykulator, który pracuje tylko u nas na działce, więc terminów wolnych ma pod dostatkiem Aerator również mamy.
Renia, teraz dopiero zobaczyłam Twój post
No fajnie, a ja dziś M goniłam o 7 rano do wypożyczalni Areacji już chyba nie zrobię, ja nie mam siły, a M zarobiony No trudno, progres i tak jest, trawnik pierwszy raz zwertykulowany
Buziam
P.S. Kiedy ta kawa? M wczoraj Twój przyjechał i myślałam, że to Ty z nim wysiadasz, ale to jeden z Twoich synków był, szłam z Jasiowym na spacer koło Cienie
anbu 08:42, 28 mar 2017

O rany, piękna akcja "trawniczek" Po liftingu będzie jak nowy
ren133 08:48, 28 mar 2017

AnnaCh napisał(a)

Renia, dzięki za pochwałę trawnika, Ty masz nawadnianie, uruchomisz jak nie będzie padać i po sprawie. Ja nie wiem czy dam radę podlać porządnie całość

Ania Musi być porządnie podlane trzy dni z rzędu ... i efekt murowany
kasja83 12:56, 28 mar 2017

Piękna akcja trawnik.U mnie niby młody,ale kupa w nim siana i filcu.Chyba przejadę wertykulatorem.Mam jeszcze rozkmninkę,sporo w nim placków mchu.Sypłam mu dolomitem początkiem marca,nie wiem czy dać mu teraz no.Florovit antymech,czy zwykły nawóz typu Azofoska.

Może Toszka pomoże?
anna_t 13:43, 28 mar 2017

Ale super że już zrobiliście wertykulacje, oby mi się w sobotę udało... I też nawóz sypne odrazu żeby na święta ładnie było
Toszka 14:15, 28 mar 2017

Po aeracji wypiaskować, by rozluźnić ziemię. Mech lubi zbitą, wilgotną ziemię. Piaskowanie to forma walki z mchem i poprawia jakość trawnika.

Daj antymech. Jednak póki nie wypracujecie przepuszczalności podłoża, mech będzie powracał.

Dolomit mozna na śnieg sypać - lepiej się wchłania i działa już od początku sezonu (tak na przyszłość)
anna_t 14:20, 28 mar 2017

Iwona a jak ph trawnika 6 to też dawać piasek i dolomit?
Toszka 14:23, 28 mar 2017

Piasek tak, dolomit niekoniecznie. Piasek rozluźnia i poprawia warunki wodne na zbitej, cięzkiej glebie.. Lepiej na mech działa żelazo niż wapń.
Anda 14:45, 28 mar 2017

Akcja trawnik jak widzę udana My w weekend też wertykulowalismy, na drugi dzień dałam nawóz. Aeracji już nie robimy, brak czasu. Trawnik musi sobie dać radę bez Wertykulator kupiliśmy kiedyś w Aldim i się sprawdza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies