Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

BKosimkArt 13:20, 27 kwi 2018

Anda napisał(a)
Alchemilla ma dosyc ladne, duze liscie, czosnki te niskie tez maja duze liscie, hosty juz napisalas, niektore Geranium tez maja duze liscie, brunnera tez ma dosc duze liscie. To chyba tyle co mi przychodzi do glowy.
Masz tam polcien?

No właśnie Aniu słońce od 12tej do wieczora...
Anda 13:25, 27 kwi 2018

To gorzej

Ciemne zurawki, przywrotnik, tiarelle, geranium i czosnki karatawskie...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 13:37, 27 kwi 2018

Anda napisał(a)
To gorzej

Ciemne zurawki, przywrotnik, tiarelle, geranium i czosnki karatawskie...

Ciemne żurawki już tam są to rozejrzę się za geranium, czosnków pewnie już nie kupię tylko na jesieni...
Dzięki Anda!
akwarela 13:51, 27 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Stan na dziś... i teraz noe wiem co tam wsadzić...

Bergenie? Rozchodniki?
anka_ 13:58, 27 kwi 2018

Basiu a znasz ogród Tereski/Tess? Też ma takiego płaczka, cudownie obsadzonego.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=754
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
BKosimkArt 14:15, 27 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Basiu a znasz ogród Tereski/Tess? Też ma takiego płaczka, cudownie obsadzonego.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=754

O dzięki za link... faktycznie pięknie u Tess, zwłaszcza rodgersje boskie ale one chyba też w cieniu wolą... u mnie na zdjęciu pada cień ale on jest chwilowy i za chwilę jest patelnia... między gałęziami mogłabym rodgersję wsadzić bo trochę pewnie osłonią od słońca...
BKosimkArt 14:25, 27 kwi 2018

Nie wiem czy to dobrze widać... ale może coś takiego?? Zamiast tawuły jednej mógłby być czosnek karatawski...
Chciałabym uniknąć kupowania roślin a takie mam do przesadzenia... co myślicie??
Anda 14:27, 27 kwi 2018

A Everillo da rade na patelni?
Ten palibin wg mnie tam nie pasuje.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anka_ 14:27, 27 kwi 2018

Basiu ja miałam rodgersje w słońcu 3 lata (nie mam cienia narazie) i nie widziałam żeby jej coś dolegało. Dopiero tegoroczne zalanie chyba ją wykończyło.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
BKosimkArt 14:32, 27 kwi 2018

Anda napisał(a)
A Everillo da rade na patelni?
Ten palibin wg mnie tam nie pasuje.

No nie wiem właśnie, to co pojechać tam po prostu żurawkami i niższymi samymi bylinami?