Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kasia_CS 22:28, 26 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Gdybyś chciała coś limonkowego, to dysponuje Żurawką w takim energetycznym kolorze
Spojrzałam na "gratisowego" klonika-piekny Ci on!

Żurawka Lime marmelade tak samo daje rade jak Everillo
mrokasia 23:05, 26 kwi 2018

Basiu, wpadłam do Ciebie na chwilkę ale widzę, że tu więcej czasu trzeba spędzić . Byłam już kiedyś w odwiedzinach i zapamiętałam te tuje teścia z pierwszych postów. Pewnie dlatego, że sama powolutku zmieniam ogród, w którym są rośliny (głównie iglaki) posadzone lata temu, bez żadnej myśli przewodniej.
Zaznaczam, by od teraz być bardziej na bieżąco .
Co do tej rabaty z olbrzymem nutkajskim i studnią to poszerzyłabym ją na tyle by właśnie obsadzić w obwódce czymś bardziej konkretnym niż bluszczem. Skoro tam patelnia to może tawuły (wcześnie startują i znoszą cięcie nawet kilka razy w sezonie) i rozplenice?
BKosimkArt 07:08, 27 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Gdybyś chciała coś limonkowego, to dysponuje Żurawką w takim energetycznym kolorze
Spojrzałam na "gratisowego" klonika-piekny Ci on!

Mam taką, dziękuję
Podzielę najwyżej ale bardziej trawki do mnie przemawiają bo tam słońca dużo od południa do samego wieczora... :/
Klonik dla Ciebie
BKosimkArt 07:11, 27 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Basiu, wpadłam do Ciebie na chwilkę ale widzę, że tu więcej czasu trzeba spędzić . Byłam już kiedyś w odwiedzinach i zapamiętałam te tuje teścia z pierwszych postów. Pewnie dlatego, że sama powolutku zmieniam ogród, w którym są rośliny (głównie iglaki) posadzone lata temu, bez żadnej myśli przewodniej.
Zaznaczam, by od teraz być bardziej na bieżąco .
Co do tej rabaty z olbrzymem nutkajskim i studnią to poszerzyłabym ją na tyle by właśnie obsadzić w obwódce czymś bardziej konkretnym niż bluszczem. Skoro tam patelnia to może tawuły (wcześnie startują i znoszą cięcie nawet kilka razy w sezonie) i rozplenice?

Fajnie że zajrzałaś
Chyba zrobię tam właśnie grupę roślin, poprzesadzam co mam w nadmiarze a dokupię tylko trawki dla rozjaśnienia.
Tawuły mam więc też tam się znajdą

Zapraszam częściej
BKosimkArt 09:51, 27 kwi 2018

Kurcze przeszukuję internet i nigdzie nie ma Everillo
hmmm może wybiorę się na giełdę kwiatową, poszukam...
BKosimkArt 12:37, 27 kwi 2018

Stan na dziś... i teraz noe wiem co tam wsadzić...
BKosimkArt 12:40, 27 kwi 2018

Mam dwa palibiny do przesadzenia bo słabo kwitną, może tam gdzieś wcisnę??
Anda 12:45, 27 kwi 2018

Cos niziutkiego o szerokich lisciach ladnie by wygladalo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 12:52, 27 kwi 2018

Anda napisał(a)
Cos niziutkiego o szerokich lisciach ladnie by wygladalo.

Hmmmm tylko co?? Jedynie hosty mi przychodzą do głowy...
Anda 13:10, 27 kwi 2018

Alchemilla ma dosyc ladne, duze liscie, czosnki te niskie tez maja duze liscie, hosty juz napisalas, niektore Geranium tez maja duze liscie, brunnera tez ma dosc duze liscie. To chyba tyle co mi przychodzi do glowy.
Masz tam polcien?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies