Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

BKosimkArt 06:41, 14 maj 2018

Wiola, Patrycja, dzięki! Na pewno będzie taki kształt. Postanowione
paulina_ns 06:45, 14 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)
Myślę jeszcze nad tym frontem moim, jakoś ciągle mi tu coś niepasuje, chodzi o miejsce przy szambie...
Trawa też tu jakoś słabo rośnie, co myślicie o takiej łezce??

Nie chcę łączyć tej rabaty z lewej z tą łezką bo musi tu zostać przejście.

Oho Basia coś nowego wymyśliła fajnie wymyśliłaś kształt przy szambie, bardzo mi się podoba, jest idealnie do lewej strony
BKosimkArt 06:59, 14 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Znając Basię, to jutro wstawi zdjęcia tej rabaty z gotowymi nasadzeniami, hihi

Kasiu, chyba nie tym razem
Przesiliłam ostatnio rękę, eM na mnie krzyczy, że robię u kogoś po czym wracam i ryję u siebie
Oby padało w tym tygodniu jak obiecują bo inaczej ręka mi nie odpocznie hehe
Makusia 09:52, 14 maj 2018

Z ręką uważaj- złapiesz łokieć tenisy, albo nadgarstek innego rzemieślnika i sezon masz z głowy. Daj łapkom odpocząć!
akwarela 12:02, 14 maj 2018

Makusia napisał(a)
Z ręką uważaj- złapiesz łokieć tenisy, albo nadgarstek innego rzemieślnika i sezon masz z głowy. Daj łapkom odpocząć!

Ha! Ja właśnie to zrobiłam! "Nadgarstek innego rzemieślnika" muszę to zapamiętać.
Makusia dobrze radzi, odpocznij łapki trochę. Ubiegły tydzień z głowy, nic nie robiłam. Z drugiej strony to może i dobrze, że omijałam ogród bo u mnie jakieś wściekłe meszki w tym roku i pewnie zżarły by mnie żywcem. Dziewczyny podpowiedzcie kochane co mam z tym fantem zrobić. Małż chciał być dobry i kochany i na urodziny sprawił mi kilka róż z gołym korzeniem. Biedy takie przyjechały posezonowe, że aż strach. Moczą się w garze teraz i tylko nie wiem co dalej. Basiulka sadzić do donic, czy mimo wszystko do gruntu. Jak radzisz?
BKosimkArt 13:16, 14 maj 2018

akwarela napisał(a)

Ha! Ja właśnie to zrobiłam! "Nadgarstek innego rzemieślnika" muszę to zapamiętać.
Makusia dobrze radzi, odpocznij łapki trochę. Ubiegły tydzień z głowy, nic nie robiłam. Z drugiej strony to może i dobrze, że omijałam ogród bo u mnie jakieś wściekłe meszki w tym roku i pewnie zżarły by mnie żywcem. Dziewczyny podpowiedzcie kochane co mam z tym fantem zrobić. Małż chciał być dobry i kochany i na urodziny sprawił mi kilka róż z gołym korzeniem. Biedy takie przyjechały posezonowe, że aż strach. Moczą się w garze teraz i tylko nie wiem co dalej. Basiulka sadzić do donic, czy mimo wszystko do gruntu. Jak radzisz?

Nie znam się na różach specjalnie ale na zdrowy rozum to chyba do gruntu bo jednak dłużej wilgoć się utrzymuje niż w donicy, zwłaszcza jak zabiedzone...

Ja się ucieszyłam bardzo że moja jedna pastella, która nie rokowała, wreszcie coś wypuszcza.
anbu 14:35, 14 maj 2018

Basiu mam
Zwykłą zieloną (macra), bez problemu daje radę na słońcu
Aureolę też mam, bez problemu na patelni
Beni kaze u mnie cały dzień miejsce słoneczne, skarpa - rośnie najlepiej ze wszystkich
Albostriata też mam, moim zdaniem bez problemu da radę na patelni
All gold przesadziłam z patelni na północną stronę z obawy, że będzie ją przypalać
popcorn 14:55, 14 maj 2018

gotowe?
BKosimkArt 15:59, 14 maj 2018

anbu napisał(a)
Basiu mam
Zwykłą zieloną (macra), bez problemu daje radę na słońcu
Aureolę też mam, bez problemu na patelni
Beni kaze u mnie cały dzień miejsce słoneczne, skarpa - rośnie najlepiej ze wszystkich
Albostriata też mam, moim zdaniem bez problemu da radę na patelni
All gold przesadziłam z patelni na północną stronę z obawy, że będzie ją przypalać

O dzięki Aniu!
Beni kaze mi się podoba. Fajnie się przebarwia.
BKosimkArt 15:59, 14 maj 2018

popcorn napisał(a)
gotowe?

Karola, no niestety nie