Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

paulina_ns 06:26, 17 maj 2018

Pada u Ciebie Basiu? U nas wczoraj prawie cały dzień, dzisiaj od samego rana chłodno i pochmurnie, nudy jak jest taka pogoda nie? Mnie już ręce swędzą,żeby coś porobić
zoja 07:01, 17 maj 2018

Basiu macham z rana
Pieknie nam wreszcie podlalo ogrodki dzis u mnie dzdzyscie i dzis moze padac bo mam odpowiednie obuwie
BKosimkArt 08:51, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)
Basiu u ciebie od planu do wykonania nawet pół dnia nie mija nieraz. Ale oszczędzaj rączkę. Nowa rabatka przy szambie fajnie będzie wyglądać. Dobrze, że pada i to nie tylko dla roślinek, ale i dla twojej rączki, bo pewnie byś ją już zrobiła.

Bukszpany w donicach nie przeżywaja zimy niestety. Na początku wiosny udają, że wszystko z nimi jest w porządku a po chwili okazuje się, że uschnięte całkowicie. Chyba go nie uratujesz.

Basiu jak długo kamasja ma u ciebie liście. Kiedy zaczynają zasychać?

Anitko, bukszpan wymienię na tuję kulistą bo szkoda co roku wyrzucać i kupować nowe...
Kamasje mam pierwszy raz więc nie wiem, na razie są ładne, dam znać jak zaczną zasychać.
BKosimkArt 08:54, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Pada u Ciebie Basiu? U nas wczoraj prawie cały dzień, dzisiaj od samego rana chłodno i pochmurnie, nudy jak jest taka pogoda nie? Mnie już ręce swędzą,żeby coś porobić

Pada od wczoraj cały czas, zbiornik z deszczówką pełny i dobrze bo już pusto było...
Ja odpoczywam, myślę nad szambową rabatką... w domu też jest co robić i choć nie chce mi się strasznie to muszę się ogarnąć jakoś
BKosimkArt 08:56, 17 maj 2018

zoja napisał(a)
Basiu macham z rana
Pieknie nam wreszcie podlalo ogrodki dzis u mnie dzdzyscie i dzis moze padac bo mam odpowiednie obuwie

Macham i ja Zojeczko
U mnie tak samo, ślimory wyległy, trawa może się w końcu zazieleni bo ostatnio już bieda była...
Trochę przesadzałam przed deszczami, żurawki, hosty itp to akurat się to ukorzeni lepiej.

mrokasia 08:59, 17 maj 2018

A jaki masz plan na szambową?
zoja 10:16, 17 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

Macham i ja Zojeczko
U mnie tak samo, ślimory wyległy, trawa może się w końcu zazieleni bo ostatnio już bieda była...
Trochę przesadzałam przed deszczami, żurawki, hosty itp to akurat się to ukorzeni lepiej.

u mnie też już trawnik zaczął być żółty teraz jak odrośnie to już mam nadzieję będę podlewać skoro woda jest zrobiona
moje dzielone przed deszczem żurawki także się podniosły i przestały mdleć cieszę się
Przydałoby mi się popołudnie bez deszczu na posadzenie kilkunastu roślin, a potem mogłoby znowu padać
BKosimkArt 10:16, 17 maj 2018

mrokasia napisał(a)
A jaki masz plan na szambową?

No właśnie brak planu ale myślę o trawach zeby powtórzyć z tej przy furtce... ale nie wiem czy dać jakieś inne czy te co tam są... czyli seslerie i carexy... nie wiem
A może łan rozplenic??
zoja 11:01, 17 maj 2018

czyli tą rabatkę chcesz płaską? czy ciut wyższą? a może z jakimś drzewkiem?
jaka wizja dominuje?
BKosimkArt 11:49, 17 maj 2018

zoja napisał(a)
czyli tą rabatkę chcesz płaską? czy ciut wyższą? a może z jakimś drzewkiem?
jaka wizja dominuje?

Raczej płaską, drzewko już tam jest bo rośnie oczar na pniu...
Z jednej strony szamba są irgi płożące więc też zostaną żeby przysłonić beton. Są też jakieś jałowce ale je chyba przesadzę bo nie pasują mi tam...