Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

mrokasia 11:58, 17 maj 2018

Hmmm, a tam przydałyby się też jakieś zimozielone akcenty, co?
Anitka 18:52, 17 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

Anitko, bukszpan wymienię na tuję kulistą bo szkoda co roku wyrzucać i kupować nowe...
Kamasje mam pierwszy raz więc nie wiem, na razie są ładne, dam znać jak zaczną zasychać.

Ja swoje bukszpany dołuje w ziemi na zimę i przeżywają. Te zostawione w donicach nie mają szans. Niejedna dziewczyna już próbowała.
Szukam dla kamasji miejscówki i moje kupione mocno podpędzone były więc nie do końca wiarygodnie będą się zachowywały w tym sezonie.

I zapomniałam napisać, że widziałam, że zadecydowałaś z drzewkiem przy tarasie. Fajny wybór z tym miłorzębem. Bardzo mi się one podobają.
Anitka 18:56, 17 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

Raczej płaską, drzewko już tam jest bo rośnie oczar na pniu...
Z jednej strony szamba są irgi płożące więc też zostaną żeby przysłonić beton. Są też jakieś jałowce ale je chyba przesadzę bo nie pasują mi tam...

Dobrze, że myślisz o usunięciu jałowców. Igra z nimi by konkurowała o miejsce i ona lepiej spełni ci funkcje zasłonięcia tego betonu. Przycinają ją to mocno się rozkrzewi i będzie gęsta.
paulina_ns 19:04, 17 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

Pada od wczoraj cały czas, zbiornik z deszczówką pełny i dobrze bo już pusto było...
Ja odpoczywam, myślę nad szambową rabatką... w domu też jest co robić i choć nie chce mi się strasznie to muszę się ogarnąć jakoś

U nas też cały dzień wczoraj i cały dzień dzisiaj ale mogłoby już przestać, dom ogarnięty pasuje zabrać się teraz za ogród
BKosimkArt 14:28, 18 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Hmmm, a tam przydałyby się też jakieś zimozielone akcenty, co?

No właśnie wiem... ale nie wiem jakie
BKosimkArt 14:30, 18 maj 2018

Anitka napisał(a)

Ja swoje bukszpany dołuje w ziemi na zimę i przeżywają. Te zostawione w donicach nie mają szans. Niejedna dziewczyna już próbowała.
Szukam dla kamasji miejscówki i moje kupione mocno podpędzone były więc nie do końca wiarygodnie będą się zachowywały w tym sezonie.

I zapomniałam napisać, że widziałam, że zadecydowałaś z drzewkiem przy tarasie. Fajny wybór z tym miłorzębem. Bardzo mi się one podobają.

Ja już nie będę próbować... kupiłam tuję, zobaczymy czy się sprawdzi...

A miłorząb to zawsze było moje ulubione drzewo, nie wiem czemu wcześniej nie kupiłam...
BKosimkArt 14:31, 18 maj 2018

Anitka napisał(a)

Dobrze, że myślisz o usunięciu jałowców. Igra z nimi by konkurowała o miejsce i ona lepiej spełni ci funkcje zasłonięcia tego betonu. Przycinają ją to mocno się rozkrzewi i będzie gęsta.

Dzięki Anitko!
BKosimkArt 14:44, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

U nas też cały dzień wczoraj i cały dzień dzisiaj ale mogłoby już przestać, dom ogarnięty pasuje zabrać się teraz za ogród

Oj tam zawsze można trochę poleżeć... robota nie ucieknie
BKosimkArt 21:00, 18 maj 2018

Pastella ma pąki, a właściwie dwie pastelle, trzecia się zbiera...
BKosimkArt 21:05, 18 maj 2018

Hortki nabierają masy...