Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

malgol 12:22, 14 cze 2018

Zana napisał(a)
No może być, że pomieszałam. Miałam wtedy też tego Nora Barlow, to może faktycznie te Ci wysłałam. Oczywiście już go nie mam, zaginął bez wieści, jak to orliki u mnie.

U mnie orliki nie giną tylko po prostu nie kwitna rosna w cieniu...może za dużym? albo co innego może im być?
A w ogóle to witam gospodynie bo nigdy tu nie byłam Przyszłam od Makusi i wieczorem nadrobię choć z grubsza watek
malgol 12:25, 14 cze 2018

Zana napisał(a)

Może Sum and Substance? Pewna nie jestem, ale wygląda tak jakby ona.

Moja Sum and Substance tak w cieniu wygląda.Gdy ma więcej słońca jest bardziej żółta.
malgol 12:34, 14 cze 2018

mrokasia napisał(a)

A koniecznie chcesz zostawić te jałowce? Sama mam kilka i chętnie bym je wywaliła tylko eM stawia opór... Ile tam masz tych jałowców - 3 sztuki?
Może najpierw usuń darń, wykop to co chcesz zostawić ale w innym miejscu na rabacie a dopiero potem przymierzaj? Zależy Ci, by irga zarosła beton? Musisz mieć dojście do tych studzienek?

Przyszłam i od razu się wtrącamAle ja tez mam studzienke ,o której przykrycie walczyłam i ładnie przykryła ją trzmielina .Ja mam akurat biało-zielona Emeralt Gaiety ,ale jest tez żółto-zielona.One rosna niziutko, można strzyc na dywan, nie marzna zimą i szybko pokrywają żadaną przestrzen, nawet studzienkę
mrokasia 12:43, 14 cze 2018

malgol napisał(a)

Przyszłam i od razu się wtrącamAle ja tez mam studzienke ,o której przykrycie walczyłam i ładnie przykryła ją trzmielina .Ja mam akurat biało-zielona Emeralt Gaiety ,ale jest tez żółto-zielona.One rosna niziutko, można strzyc na dywan, nie marzna zimą i szybko pokrywają żadaną przestrzen, nawet studzienkę

he, he, he, no to zależy, ja z biało-zielonej trzmieliny mam kulę, ma z 50cm wysokości
malgol 12:49, 14 cze 2018

Bo to Kasiu zależy od odmiany chyba.Jak kupowałam moje to jeden krzaczek był nieopisany ,ale wyglądał jak reszta...wyrósł pionowo w góre .To była jaks Silver cos tam.A ta Emerald gajety płozy się po ziemi i jest niewysoka. Naprawde Możesz zobaczyć u mnie
mrokasia 12:54, 14 cze 2018

Gocha. Co Ty, ja Ci wierzę na słowo . Nie mogę do Ciebie stale łazić i oglądać bo potem chora jestem .
Wniosek - trzeba szukać konkretnych odmian jak się wie czego się chce .
malgol 12:56, 14 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Gocha. Co Ty, ja Ci wierzę na słowo . Nie mogę do Ciebie stale łazić i oglądać bo potem chora jestem .
Wniosek - trzeba szukać konkretnych odmian jak się wie czego się chce .

Uff, bo już szukałam fotek żeby udowadniać i oczywiście sa w aparacie...
BKosimkArt 20:54, 14 cze 2018

Makusia napisał(a)
Basiu zajrzyj proszę do mnie i powiedz jaki mam powojnik, bo jeśli mnie pamięć nie myli, to kupowałyśmy w tym samym czasie w B. i kupiłam dokładnie tego samego, co Ty

Martuś ja w B nie kupowałam... mam jakieś dwa starsze ale nie z tego sklepu...
A dwa nowe z Casto to takie:
BKosimkArt 21:02, 14 cze 2018

malgol napisał(a)

U mnie orliki nie giną tylko po prostu nie kwitna rosna w cieniu...może za dużym? albo co innego może im być?
A w ogóle to witam gospodynie bo nigdy tu nie byłam Przyszłam od Makusi i wieczorem nadrobię choć z grubsza watek

Zależy jak długo je masz, kwitną często dopiero w trzecim roku, ale głęboki cień też może być problemem...

Witam i ja, zapraszam częściej
BKosimkArt 21:03, 14 cze 2018

malgol napisał(a)

Muszę zajrzeć zobaczyć tą studzienkę też w sumie dobry pomysł z trzmieliną...