Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

BKosimkArt 18:09, 19 cze 2018

Dziewczyny drogie pomóżcie, dlaczego lawenda i kocimiętka częściowo usycha??

W innych miejscach rośnie pięknie... nie wiem co się dzieje
mrokasia 19:17, 19 cze 2018

A nie zeżarło coś korzeni? Patrzyłaś?
Może mrówki? Albo jakiś grzyb?
BKosimkArt 19:41, 19 cze 2018

mrokasia napisał(a)
A nie zeżarło coś korzeni? Patrzyłaś?
Może mrówki? Albo jakiś grzyb?

Nie zaglądałam w korzenie ale ma tak kilka lawend i kilka kocimiętek
Anda 20:34, 19 cze 2018

U mnie tak zamiera wlasnie od niedawna Artemisia schmidtiana Nana. Tez nie wiem, dlaczego. Mojej przycielam uschniete pedy. Przypuszczam, ze miala za sucho.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:35, 19 cze 2018

Szambowa bardzo fajnie wyszla
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 07:01, 20 cze 2018

Anda napisał(a)
U mnie tak zamiera wlasnie od niedawna Artemisia schmidtiana Nana. Tez nie wiem, dlaczego. Mojej przycielam uschniete pedy. Przypuszczam, ze miala za sucho.

Ale tylko tak częściowo by zamierały od suszy?? Hmmmm
Makusia 09:16, 20 cze 2018

Basiu u mnie identycznie wygląda parę krzaczków po przesadzeniu. Może jednak mało wody? Najgorsze jest to, że według mnie ona już z tych suchych pędów nie odbije- trzeba je wyciąć. Moje potworki straszą nieco i zastanawiam się, czy ich nie wymienić. Mimo, że częściowo kwitną, to wyglądają w całokształcie źle.
malgol 10:13, 20 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)

Muszę zajrzeć zobaczyć tą studzienkę też w sumie dobry pomysł z trzmieliną...

Miałam trochę urwanie głowy i nie miałam czasu wstawić u siebie fotek tej zarośniętej trzmielina studzienki,ale poprawie się może dzisiaj wieczorem
BKosimkArt 21:12, 20 cze 2018

Makusia napisał(a)
Basiu u mnie identycznie wygląda parę krzaczków po przesadzeniu. Może jednak mało wody? Najgorsze jest to, że według mnie ona już z tych suchych pędów nie odbije- trzeba je wyciąć. Moje potworki straszą nieco i zastanawiam się, czy ich nie wymienić. Mimo, że częściowo kwitną, to wyglądają w całokształcie źle.

Marta, ja też poprzycinałam dziś i podlałam obficie... ścięłam też kwiaty żeby nie osłabiać...
BKosimkArt 21:12, 20 cze 2018

malgol napisał(a)

Miałam trochę urwanie głowy i nie miałam czasu wstawić u siebie fotek tej zarośniętej trzmielina studzienki,ale poprawie się może dzisiaj wieczorem

Spoko Gosia u mnie też urwanie jakieś przez ostatnie dwa tygodnie...