Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Kasya 22:39, 08 wrz 2015

bozga napisał(a)
A to dla Kasi mój tulipanowiec wiosna 2015.Od dołu go trochę podciosałam, żeby korona nie utrudniała widoczności ( róg ulicy), aktualnej fotki nie miałam jeszcze okazji zrobić ( poprawię się )

A to ta odmiana o dwubarwnych liściach
Nie pamietam jak sie nazywa. Ładny
Ile lat tu rośnie ?
Kasya 23:06, 08 wrz 2015

bozga napisał(a)

Limelight posadzone są co 70-80 cm ( dobrze to widać w wizytówce na 2-gim zdjęciu), Vanilce ( jedna sztuka) zostawiłam trochę więcej miejsca bo z natury jest bardziej rozłożysta, Anabelek wzdłuż siatki też jest pięć. Wokół derenia jest pięć bardzo jeszcze młodziutkich Pinky Winky, które spinają Limonki z Anabelkami. Jest bardzo prawdopodobne, że na wiosnę brzegową Limonkę wykopię i zastąpię miskantem bo niestety przechodnie trochę mi ją skubią bo jest na wyciągnięcie ręki. Może jak zwiększę odległość do pierwszego krzaczka to ostudzi to ich zapędy

a to ty tak na ulice wyjechalas z tymi swoimi dobrami...
Flower1 07:51, 09 wrz 2015

Ale cudnosci..pieknie to wyglada moja mama miala kiedys hortensje ogrodowa i w koncu po latach jej zakwitla (jeden kwiat ale naprawde piekny),kolo dzialki szla zakochana para i chłopak zerwal ten kwiat dla dziewczyny ..wyobraz sobie dlatego na zewnatrz to nigdy nie wiadomo
Marga 13:37, 09 wrz 2015

bozga napisał(a)

Limelight posadzone są co 70-80 cm ( dobrze to widać w wizytówce na 2-gim zdjęciu), Vanilce ( jedna sztuka) zostawiłam trochę więcej miejsca bo z natury jest bardziej rozłożysta, Anabelek wzdłuż siatki też jest pięć. Wokół derenia jest pięć bardzo jeszcze młodziutkich Pinky Winky, które spinają Limonki z Anabelkami. Jest bardzo prawdopodobne, że na wiosnę brzegową Limonkę wykopię i zastąpię miskantem bo niestety przechodnie trochę mi ją skubią bo jest na wyciągnięcie ręki. Może jak zwiększę odległość do pierwszego krzaczka to ostudzi to ich zapędy

Dziękuję Ci Bożenko bardzo za odpowiedz Ten szpaler jest cudowny!
Byłam dzisiaj w szkółce, ale nie przywiozłam zadnej hortensji. Albo nie było tego czego chciałam albo mocno przebrane
Pierwsze z brzegu, posadź coś kującego, nie będą podskubywać
Mixtoorka 13:56, 09 wrz 2015

Patrzę teraz na świat przez różowe okulary

No widok zapierający dech w piersiach ! Cudowne
aga_podlasie 14:12, 09 wrz 2015

Piękny ten Twój świat w różowych barwach.

Ale czy to nie jest tak trochę, że dzięki tej suszy, na którą narzekaliśmy, mamy teraz takie ładnie wybarwione kwiaty? Mam wrażenie, że jak pada deszcz, to one szybciej brzydną. A tak podlewane od dołu długo są piękne.
Jana 19:15, 09 wrz 2015

Kasya napisał(a)

a to ty tak na ulice wyjechalas z tymi swoimi dobrami...
dobre
Margarete 16:51, 10 wrz 2015

Kolejny raz jestem u ciebie i kolejny raz zachwycam sie urodą i bujnościa twoich hortensji, wszystkich bez wyjatku. Mój szpaler...5 szt...vanilek mnie zawiodł w tym roku (II sezon tu rosną) bo licho kwitły, kłade to na karb upałów, ale lałam je mocno a mimo tego słabeusze z nich...jak i czym nawozisz swoje hortensje ?
Pozdrawiam i wracam do twoich fotek raz jeszcze
agnieszka_m 01:33, 13 wrz 2015

Macham
bozga 09:49, 13 wrz 2015

Sorki, jestem trochę zabiegana, ledwo wstałam i od razu pognałam zrobić trochą fotek żebyście o mnie nie zapomnieli Trochę blado wyszły ale na razie mało słońca, wprawdzie niebo tylko delikatnie zachmurzone ale promyków słońca na razie brak, może po południu będzie lepiej ( wtedy wyraźnie lepiej widać już bardzo intensywny odcień różu). Zapraszam i odmachuję wszystkim odwiedzającym