Ale cudnosci..pieknie to wyglada moja mama miala kiedys hortensje ogrodowa i w koncu po latach jej zakwitla (jeden kwiat ale naprawde piekny),kolo dzialki szla zakochana para i chłopak zerwal ten kwiat dla dziewczyny ..wyobraz sobie dlatego na zewnatrz to nigdy nie wiadomo
Dziękuję Ci Bożenko bardzo za odpowiedz Ten szpaler jest cudowny!
Byłam dzisiaj w szkółce, ale nie przywiozłam zadnej hortensji. Albo nie było tego czego chciałam albo mocno przebrane
Pierwsze z brzegu, posadź coś kującego, nie będą podskubywać
Ale czy to nie jest tak trochę, że dzięki tej suszy, na którą narzekaliśmy, mamy teraz takie ładnie wybarwione kwiaty? Mam wrażenie, że jak pada deszcz, to one szybciej brzydną. A tak podlewane od dołu długo są piękne.
Kolejny raz jestem u ciebie i kolejny raz zachwycam sie urodą i bujnościa twoich hortensji, wszystkich bez wyjatku. Mój szpaler...5 szt...vanilek mnie zawiodł w tym roku (II sezon tu rosną) bo licho kwitły, kłade to na karb upałów, ale lałam je mocno a mimo tego słabeusze z nich...jak i czym nawozisz swoje hortensje ?
Pozdrawiam i wracam do twoich fotek raz jeszcze
Sorki, jestem trochę zabiegana, ledwo wstałam i od razu pognałam zrobić trochą fotek żebyście o mnie nie zapomnieli Trochę blado wyszły ale na razie mało słońca, wprawdzie niebo tylko delikatnie zachmurzone ale promyków słońca na razie brak, może po południu będzie lepiej ( wtedy wyraźnie lepiej widać już bardzo intensywny odcień różu). Zapraszam i odmachuję wszystkim odwiedzającym