Tutaj króluje White Lady - ta największa ( wyraźnie ząbkowane płatki)
Mam jeszcze drugą Lady wyraźnie wyższa,ciemnozielone liście i dłuższe kwiatostany (kupiona jako Pink), nie zwróciłam w zeszłym roku uwagi jak się przebarwiają, teraz się przyjrzę i może wysnuję jakiś wniosek
I z daleka troszkę podobna Levana ( jeszcze w tym roku nie pokazywałam
Jeśli to ogrodówki to nie będzie problemu. Co do bukietówek- trudno, potraktuj to jako prawie sadzonki zielne, wprawdzie nie ta pora ale co Ci szkodzi, tym bardziej, że nie trzymają się w wazonie. Ja już drugi tydzień mam tak posadzoną pociętą gałązkę Diamantino, które mi pieski w pogoni za kotami ( istne szaleństwo, żadne komendy nie pomagają)złamały- w ten sam sposób tylko bardziej konkretnie załatwiły mi wcześniej Pink Diamond. Patyczki mają się dobrze, listki do tej pory nie przyschły, może coś będzie.
Widziałam na fotkach Piękna
Z nowo kupionych ( oczywiście dziękuję za odzew w sprawie Big Bena- ale już kupiłam ) posadziłam może z 5 bo mnie wczoraj burza do domu zagnała a dzisiaj musiałam być poza domem prawie do wieczora. Rano oczywiście pstryknęłam przed wyjazdem kilka fotek, dlatego roślinki mokre i lekka mgiełka.