Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Kawa 12:47, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

a mój przystojny tylko często mu sie język plącze jak próbuje mi coś wytłumaczyć

czyli przy tobie zapomina jeżyka w gębie hihihi
iwka 12:52, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

kurczę to może zrobię jeszcze
ponoć HT można nawet zimą pryskać, tylko komu by się chciało miałam jeszcze trochę tej herbatki, więc zużyłam i to chyba by było na tyle w tym roku. Zastosowałam się to wskazówek Mazana, że dwa opryski w ciągu 7-10 dni i od wiosny zaczynam ponownie i systematycznie.

Przyznaję rację Toszkowemu stwierdzeniu, że wszystkie zakupione bukszpany są chorowite, bynajmniej u mnie tak jest. Mam dwie wielkie kule, u mnie są już pewnie ponad 10 lat i piękne zdrowe, zieloniutkie bez tych kreseczek i z nich będę robić sadzonki. Wszystkie zakupione chorują, i tak właśnie sobie myślałam, jak Marta pokazała łyse bukszpany w szkółce i że oni nic z nimi nie robią tylko czekają na nowe listki. Faktycznie wiosną pięknie się zazielenią, ludziska wykupią razem z grzybkami i innymi chorobami. Trochę to smutne.
iwka 12:54, 24 paź 2016

Kawa napisał(a)

haha Renia jest tak szczegółowa i perfekcyjna, że może go onieśmiela
ren133 12:59, 24 paź 2016

iwka napisał(a)
ponoć HT można nawet zimą pryskać, tylko komu by się chciało miałam jeszcze trochę tej herbatki, więc zużyłam i to chyba by było na tyle w tym roku. Zastosowałam się to wskazówek Mazana, że dwa opryski w ciągu 7-10 dni i od wiosny zaczynam ponownie i systematycznie.

Przyznaję rację Toszkowemu stwierdzeniu, że wszystkie zakupione bukszpany są chorowite, bynajmniej u mnie tak jest. Mam dwie wielkie kule, u mnie są już pewnie ponad 10 lat i piękne zdrowe, zieloniutkie bez tych kreseczek i z nich będę robić sadzonki. Wszystkie zakupione chorują, i tak właśnie sobie myślałam, jak Marta pokazała łyse bukszpany w szkółce i że oni nic z nimi nie robią tylko czekają na nowe listki. Faktycznie wiosną pięknie się zazielenią, ludziska wykupią razem z grzybkami i innymi chorobami. Trochę to smutne.

Ale może nie ma potrzeby robic aż z pół litra wódki? połowa by spokojnie wystarczyła ... co myślisz?
ren133 13:01, 24 paź 2016

Kawa napisał(a)

hi hi hi
ren133 13:03, 24 paź 2016

iwka napisał(a)
haha Renia jest tak szczegółowa i perfekcyjna, że może go onieśmiela

a ja nie pytam on sam próbuje nawiązać rozmowę
anna_t 13:08, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

Ale może nie ma potrzeby robic aż z pół litra wódki? połowa by spokojnie wystarczyła ... co myślisz?

Renia ja zrobiłam z ćwiartki i jeszcze mam na poczatek wystarczy w zupelności a na nowy sezon z połówki myślę
lorka 13:11, 24 paź 2016

Iwka czym psiukasz? gdzies przeoczylam.. u nas tez leje , mam miedzianem psiukac ale to dopiero jak lisci nie bedzie a u mnie zielono , a od tej wilgoci to grzyb sie sieje wszedzie
kuśwa wziełam się za mycie okien a tu znowu pada... będzie jeszcze kiedy słońce..jużchyba 2 tyg go nie widzialam albo i 3
iwka 13:17, 24 paź 2016

lorka napisał(a)
Iwka czym psiukasz? gdzies przeoczylam.. u nas tez leje , mam miedzianem psiukac ale to dopiero jak lisci nie bedzie a u mnie zielono , a od tej wilgoci to grzyb sie sieje wszedzie
kuśwa wziełam się za mycie okien a tu znowu pada... będzie jeszcze kiedy słońce..jużchyba 2 tyg go nie widzialam albo i 3
herbatka tymiankowa na grzyba właśnie.

Słoneczko będzie zimą, tak pięknie będzie świecić, że trzeba okulary przeciwsłoneczne zakładać u mnie dzisiaj nie pada, ale my te same rejony prawie to może i coś nadciągnie
AnnaCh 13:17, 24 paź 2016

Kawa napisał(a)
No pewnie tak Widziałam Renię w akcji w sobotę, pan normalnie tak wodził za nią wzrokiem, że myślałam, że zaraz sie potknie o coś, albo głowa o jakieś drzewko zawadzi