Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:38, 31 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Dzięki. To tak będę ścinała

W restauracji w długiej donicy na zewnątrz widziałam posadzone kosmosy czekoladowe z żółtymi drobnymi kwiatkami do towarzystwa. Bardzo ładnie to wyglądało. Chyba w przyszłym roku pomyślę nad nimi do donicy, bo na rabacie z daleka wcale ich nie widać, a szkoda.
Mam zdjęcie. Wstawię u siebie - zajrzyj

Edit. Zdjęcie wstawiłam
byłam i widziałam, super wyglądają może i ja na przyszły rok jakąś donicę zrobię, to też sobie nimi obsadzę

MirellaB napisał(a)

Moje też takie wielkie. Rozplenice zdominowały. Niestety zaczęły się pokładać. Jednego już wydałam, kolejny czeka na nowy ogród
ja mam ich pewnie ponad dwadzieścia, albo i więcej Podobają mi się i stwierdzam, że to nie wina rozchodników tylko hortek, no słabo rosną. Dzisiaj je postraszę

babka napisał(a)

Oszywiście ty żabotem jedną, i ty to sama targałaś ? Ja bym spuchła a krawężnik by nie drgnął a co dopiero tak równiutkich ustawić ! Szczery podziw !
Ładnie to wyszło
A płyty dobierz po wyznaczeniu obrysu paleniska, zobaczysz ile tam miejsca od niego do obrzeży
o właśnie, najpierw ustawię palenisko a póżniej zobaczę jaki układ będzie pasował

No sama targałam, jeszcze musiałam je wyciągnąć z czeluści, leżały chyba z 6 lat, jedna mi pękła jak na taczkę pakowałam ciężkie strasznie, jakieś takie niewymiarowe, teraz mam problem bo kilka mi zabrakło i kupić nie mogę. Musze coś w podobnych wymiarach znaleźć, a jak nie to będą takie jakie dostanę
iwka 12:44, 31 lip 2017

ren133 napisał(a)

Fajnie się zapowiada
Jaki duży ten placyk?
Masz jakieś inspirki paleniska?

PS Szacun że sama to ogarnęłaś i to w taki upał
Renia, ja to kilka dni wcześniej robiłam, w taki skwar nie dałoby rady, dzisiaj to masakra, oddychać nie ma czym.

wymiary to 4 x 3, tylko tyle miejsca było, muszę jeszcze próbę z jakimiś ławkami zrobić, czy przypadkiem nie będzie darmowej depilacji od paleniska

inspirację mam jedną Siaki placyk

no i nawiązując do tego, między placykiem a garażem jest jakieś 2,5 metra. 1,5 musi zostać na otworzenie drzwi. Zostaje metr na rabatę. Napaliłam się na jarząby flanrock, trzy sztuki ale czy to ma sens?

wiem że od czapy ten garaż, ale już odpuściłam jego przeprowadzkę.
iwka 12:44, 31 lip 2017

Mirka napisał(a)
Iwonka o sadzonkach pamiętam tylko niech się ochłodzi ciut
o widzisz, a ja nie pamiętam co chciałam, firletkę ?
iwka 12:45, 31 lip 2017

amelia_b napisał(a)
jak ja placyku zazdroszczę, tez mi się taki marzył, ale wybił mi go z głowy szanowny małżonek, jak wiele rzeczy zresztą, zaczynając od ścianki wodnej, na pergoli na tarasie kończąc, ech ale jakoś przebolał kolejną rabatę i grzecznie trawę wywoził, szkoda że nie jest otwarty na innowacyjne rozwiązania, taki typ charakteru niestety, idę pracować dalej
ja Ci mówię, za jakiś czas mu się odmieni jeszcze parę kursów mu zlecimy i będzie typowo ogrodowy
Mirka 13:42, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
o widzisz, a ja nie pamiętam co chciałam, firletkę ?
Tak
ren133 13:43, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
Renia, ja to kilka dni wcześniej robiłam, w taki skwar nie dałoby rady, dzisiaj to masakra, oddychać nie ma czym.

wymiary to 4 x 3, tylko tyle miejsca było, muszę jeszcze próbę z jakimiś ławkami zrobić, czy przypadkiem nie będzie darmowej depilacji od paleniska

inspirację mam jedną Siaki placyk

no i nawiązując do tego, między placykiem a garażem jest jakieś 2,5 metra. 1,5 musi zostać na otworzenie drzwi. Zostaje metr na rabatę. Napaliłam się na jarząby flanrock, trzy sztuki ale czy to ma sens?

wiem że od czapy ten garaż, ale już odpuściłam jego przeprowadzkę.

a dasz zdjęcietego miejsca? tak zawsze łatwiej
amelia_b 14:14, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
ja Ci mówię, za jakiś czas mu się odmieni jeszcze parę kursów mu zlecimy i będzie typowo ogrodowy
mówisz obyś miała rację. zaraz się ugotuje żywcem, u Ciebie też tak smaży?
Mirka 14:18, 31 lip 2017

Hehe a twój emuś już po kursie