Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:08, 06 wrz 2017

Kawa napisał(a)
no ładnie by kłoski kolorowe wychodziły spomiędzy kłosownicy
jak myślisz, teraz można przesadzić tawułki czy lepiej na wiosnę?
iwka 12:27, 06 wrz 2017

Dobra, jedziemy z koksem tylko nie umiem się określić jaki styl ma mieć mój ogród bo za dużo lubię roślin i za dużo wszystkiego bym chciała mieć jedynie pewna jestem linii prostych

z drzew to pewne,ze chcę brzozy, klona, derenia. Mam miłorzęba i grujecznika do przesadzenia. Ma być trawiasto i zimozielono.
Podstawą będą bukszpany, cisy, trawy a byliny jako wypełniacze. Z bylin lubię jeżówki, zawilce, szałwie, przetaczniki, rozchodniki czyli jak wszyscy
Jedyne rośliny jakich nie planuję to wrzosy niestety, kilka prób było i za każdym razem porażka więc odpuszczam. Róże też niekoniecznie chociaż im nie mówię stanowczo nie.

Ciężki temat z garażem, ale w planach mam coś w ten deseń zrobić przy nim.

Chciałabym jeszcze jakiś element wodny wkomponować i może jakieś donice w okolicach tarasu.

Na razie jest tak hihi pustkami wieje

Chciałabym uzyskać efekt ... nie wiem jak to powiedzieć, chodzi o to, że rosliny mają rosnąć w kwadratach, prostokątach. W nich również drzewa i cisy lub bukszpany. Mają się przenikać i uzupełniać. Nie chodzi mi o obsadzenie każdej kwatery obwódką tylko ma być w środku coś zimozielonego

nie patrzcie na rozmieszczenie tych kwater, pokazuję tylko o co mi chodzi

Kawa 12:36, 06 wrz 2017

tawułki to nie wiem
to bylina to dzieli się i we wrześniu
Toszka by się przydała

zapomniałaś dodać że jeszcze mają byc u Ciebie hortensje!!
iwka 12:42, 06 wrz 2017

ja pierdzielę, o hortensjach zapomniałam oczywista oczywistość przecież

w tym roku tawułki dzieliłam wiosną i ładnie się przyjęły to chyba i teraz przełożę to na wiosnę, może jeszcze podrosną to uda się ponownie podzielić
Kasya 12:51, 06 wrz 2017

iwka napisał(a)
Dobra, jedziemy z koksem tylko nie umiem się określić jaki styl ma mieć mój ogród bo za dużo lubię roślin i za dużo wszystkiego bym chciała mieć jedynie pewna jestem linii prostych

haha...
zoja 12:55, 06 wrz 2017

o! poważnie się robi...
mrokasia 13:02, 06 wrz 2017

Właśnie przeczytałam, że tawułki można dzielić i jesienią i wiosną .
iwka 20:12, 06 wrz 2017

w janinie znowu dostawa nowych cebul !!! kupiłam kolejne
tyle odmian, że trudno się zdecydować chyba wiosną będę miała mix kolorystyczny Najbardziej zadowolona jestem z saporo, janinka mnie zaskakuje
iwka 20:14, 06 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Właśnie przeczytałam, że tawułki można dzielić i jesienią i wiosną .
stwierdziłam że się nie wyrobię, dzisiaj znowu całe popołudnie spędziłam przy szpadlu, jeszcze z 10 metrów mam do przekopania, zostało najgorsze z malinami
wiosną sobie podzielę
Kasya 20:20, 06 wrz 2017

iwka napisał(a)
stwierdziłam że się nie wyrobię, dzisiaj znowu całe popołudnie spędziłam przy szpadlu, jeszcze z 10 metrów mam do przekopania, zostało najgorsze z malinami
wiosną sobie podzielę

w deszczu ? ja nie wychodzilam, paskudnie jest