Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:10, 30 paź 2015

Iwcia napisał(a)
A wiatr nie rozwiewa tej skoszonej trawy?

mi się nie zdarzyło, ona jak się uleży to robi się taka zbutwiała skorupka, jak ją zgrabiasz to ciągnie się cała połać
iwka 10:12, 30 paź 2015

Kawa napisał(a)
no to jeszcze żeby pogoda dopisała
ciekawe jakie te Twoje cisy będą
no nie wiem, ale mam nadzieję że ładne, aż mi się gęba śmieje na samą myśl
Toszka 10:24, 30 paź 2015

Iwka, dobrze ci powiedziano. I nie sadź na ścisk, bo patrząc po moich powiem ci, że po 4 latach widzę, że mam za gęsto wsadzone. W zależności od typu (czy krzewiasty-miotłowaty, czy z grubszym, pniem) to dwa pozostałe przerobisz na półkulę, a drugi typ albo na stożek, albo na lizaka (na nóżce). Pamiętaj o podlewaniu zimą

Korzonek dodajesz do wody, którą podlewasz w trakcie sadzenia i upychania ziemi wokół bryły.

Żurawki rozsadzane także wskazane jest podlać korzonkiem. Tam są m.in. stymulatory wzrostu systemu korzeniowego

Iwcia - po to się m.in. podlewa, a wtedy trawa mokra, nie rozwiewa się, a później butwieje i... też się nie rozwiewa

Kawa - pogoda dopisze - ziemia ciepła, wilgotna i to najważniejsze.
Iwcia 10:29, 30 paź 2015

Może spróbuje z tą trawą bo kory w szmaragdach mam mało
Anda 11:32, 30 paź 2015

Kasya napisał(a)

tak ? trawa zniknie i nie trzeba zdejmowac darni ?? a ile czasu trzeba ?

To musi byc naprawde gruba warstwa trawy. Moja trawe kosze kosiarka reczna i scinki zostaja po prostu na trawniku, taka cienka warstwa i ona ziemie pod tym trawnikiem wtedy bardziej uzyznia i zapobiega szybkiemu wysychaniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nawigatorka 11:54, 30 paź 2015

Trawa mokra sama w sobie.dodatkowo "poci sie" i robi bardzo ciezka.
Iwcia 16:24, 30 paź 2015

Muszę wiosną poeksperymentowac. Najwyżej będę zgrzytac zębami.
amelia_b 21:33, 30 paź 2015

Gdzie twoja dynia z oznakami vitiligo, ta bez jaj ? Bo nie długo będziesz ją na bombke przerabiać ja się dziś ośmiałam jak w radio gadaliśmy że w UK dyń brakuje i rzepy proponują sprzedawcy
iwka 21:46, 30 paź 2015

amelia_b napisał(a)
Gdzie twoja dynia z oznakami vitiligo, ta bez jaj ? Bo nie długo będziesz ją na bombke przerabiać ja się dziś ośmiałam jak w radio gadaliśmy że w UK dyń brakuje i rzepy proponują sprzedawcy

suszy się, nie chciało mi się nic z nią robić więcej, pomalowałam drugi raz na biało, jakichś pryszczy dostała i lipnie wygląda

kupiłam za to drewniane białe gwiazdki, fajne som
iwka 21:48, 30 paź 2015

Iwcia napisał(a)
Muszę wiosną poeksperymentowac. Najwyżej będę zgrzytac zębami.

nie będziesz zgrzytać zębami tylko będziesz zadowolona, mi na początku też nie podobała się wizualnie trawa na rabatach, ale z czasem przestała mi przeszkadzać