Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 12:22, 29 paź 2015

iwka napisał(a)

miałam to samo, krew mnie zalewała normalnie, chodziłam i zbierałam tą trawę teraz juz mi to nie przeszkadza,rośliny większe i prawie nie widać. Gorzej jak perz przerasta, ciężko przez siatkę dokładnie wyrwać, kiedyś to całe ręce miałam w siniakach bo przez oczka darłam to ziele sąsiadka kiedyś pryskała, teraz mówi, że się boi, żeby mi roślin nie spalić
ja to sobie poszłam i od strony sąsiadów rwałam, a potem sąsiada pytałam gdzie to mam ci wyrzucić myślałam ze go coś to nauczy, ale etam zleciłam panele, ale coś wykonawca strajkuje ja nie wiem co to się porobiło, woli na hale jechać w piłkę grac niż panele kręcićchyba znowu trochę trzeba pokrzyczeć że wymienię na nowszy model to sie może za robotę weźmie
iwka 12:26, 29 paź 2015

amelia_b napisał(a)
ja to sobie poszłam i od strony sąsiadów rwałam, a potem sąsiada pytałam gdzie to mam ci wyrzucić myślałam ze go coś to nauczy, ale etam zleciłam panele, ale coś wykonawca strajkuje ja nie wiem co to się porobiło, woli na hale jechać w piłkę grac niż panele kręcićchyba znowu trochę trzeba pokrzyczeć że wymienię na nowszy model to sie może za robotę weźmie

za często nie krzycz, bo się przyzwyczai i wtedy nic juz nie działa
Dominika11 12:27, 29 paź 2015

iwka napisał(a)

za często nie krzycz, bo się przyzwyczai i wtedy nic juz nie działa
no właśnie
malkul 13:28, 29 paź 2015

Magda70 napisał(a)

Hmm...mężowi się dziwicie...a zerknijcie na awatar...oni oboje to lubią

trafione w dychę
Kawa 14:47, 29 paź 2015

Iwonka a ja Ci chyba nie oddałam kasy za przesłanie tojeści
rzuć kwotę na priv
Toszka 18:51, 29 paź 2015

iwka napisał(a)

miałam to samo, krew mnie zalewała normalnie, chodziłam i zbierałam tą trawę teraz juz mi to nie przeszkadza,rośliny większe i prawie nie widać. Gorzej jak perz przerasta, ciężko przez siatkę dokładnie wyrwać, kiedyś to całe ręce miałam w siniakach bo przez oczka darłam to ziele sąsiadka kiedyś pryskała, teraz mówi, że się boi, żeby mi roślin nie spalić

najlepszym rozwiązaniem jest sypanie pod płotem skoszonej trawy - przykrywa na tyle mocno, że bardzo ogranicza przerastanie i wyrastanie sąsiedzkiego zielska. Dodatkowo działa i to, że świezo skoszona trawa mocno się "grzeje", a to wystarczy by wytłuc nieproszone zielsko. Mam ten sam problem i już przećwiczyłam. Potem tylko raz w sezonie przegrabiam pas. Ujmuję zbutwiałą ściółkę (na kompost) i sypię zieloniutką trawkę
iwka 19:31, 29 paź 2015

Kawa napisał(a)
Iwonka a ja Ci chyba nie oddałam kasy za przesłanie tojeści
rzuć kwotę na priv

Już Ty nie przesadzaj
iwka 19:32, 29 paź 2015

malkul napisał(a)

trafione w dychę

no dwoje leżących to już przegięcie
iwka 19:35, 29 paź 2015

Toszka napisał(a)

najlepszym rozwiązaniem jest sypanie pod płotem skoszonej trawy - przykrywa na tyle mocno, że bardzo ogranicza przerastanie i wyrastanie sąsiedzkiego zielska. Dodatkowo działa i to, że świezo skoszona trawa mocno się "grzeje", a to wystarczy by wytłuc nieproszone zielsko. Mam ten sam problem i już przećwiczyłam. Potem tylko raz w sezonie przegrabiam pas. Ujmuję zbutwiałą ściółkę (na kompost) i sypię zieloniutką trawkę

właśnie w tym roku tak zaczęłam robić na jednej części, tu gdzie tuje posadziłam, tylko ja mam mało trawy, trzeba się do sąsiada udać
iwka 19:37, 29 paź 2015

Toszka jak jeszcze jesteś i czytasz to można będzie jeszcze te świeżo posadzone cisy korzonkiem podlać, wyczytałam u którejś z dziewczyn Twoje porady właśnie i zamówiłam sobie ten korzonek