Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Dominika11 20:01, 29 paź 2015

a co to za korzonek ? wtajemniczysz
lindsay80 20:08, 29 paź 2015

też wykorzystuję skoszoną trawę do ściółkowania, szczególnie za tujami i serbami - sprawdza się!

Z perzem od sąsiadki też miałam taki sam problem, ale zanim posadziliśmy rośliny długo walczyłam z jego korzeniami, wyciągałam wszystko widłami amerykańskimi i dało efekt, teraz raz na jakiś czas pojawi się pojedynczy przyrost i wtedy wyrywam, ale generalnie problem został u mnie wyeliminowany, a u sąsiadki dalej jest, bo ona wyrywa tylko to co się pojawi na powierzchni.
Anda 22:09, 29 paź 2015

A o jaki korzonek chodzi?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 22:39, 29 paź 2015

iwka napisał(a)
Toszka jak jeszcze jesteś i czytasz to można będzie jeszcze te świeżo posadzone cisy korzonkiem podlać, wyczytałam u którejś z dziewczyn Twoje porady właśnie i zamówiłam sobie ten korzonek

Mozesz, ale to trzeba przeliczyć na 2 kubły na krzak (bo o naszych cisach mowa?)

"Korzonek" to ukorzeniacz w płynie. Do podlania. W tym przypadku do zdrewniałych. Za zadanie ma pobudzić system korzeniowy do wzrostu.
nawigatorka 22:48, 29 paź 2015

Popieram uzywanie skoszonej trawy.to tez super rozwiazanie na mijsca gdzie bedziemy kiedys zakladac rabate i trzeba tam zdjac darn.wystarczy gruba warstwa skoszonej trawy,troche czasu i mamy piekna,czarna,wilgotna żyzna ziemie pod nasadzenia.
mirkaka 07:43, 30 paź 2015

Pozdrawiam, wątek u Ciebie galopuje
Dominika11 07:49, 30 paź 2015

Toszka napisał(a)

Mozesz, ale to trzeba przeliczyć na 2 kubły na krzak (bo o naszych cisach mowa?)

"Korzonek" to ukorzeniacz w płynie. Do podlania. W tym przypadku do zdrewniałych. Za zadanie ma pobudzić system korzeniowy do wzrostu.
to jestem już oświecona
Anda 07:58, 30 paź 2015

Toszka napisał(a)

Dzieki za odpowiedz. Informacja sie bardzo przyda

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 08:00, 30 paź 2015

hej hej

korzonku

czy mogę teraz podzielić żurawki???
kupiłam kilka rozrośniętych i aż się o to proszą ale nie wiem czy można
Olili 08:14, 30 paź 2015

Kawa
- proszę tu coś o dzieleniu żurawek o tej porze

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=875