Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 13:11, 03 lip 2015

amelia_b napisał(a)

Śliczna ta maria, a czego mówisz że erekta super, czym sie one różnią? ja to ślepok jestem, wzdychałam wczesniej do przytacznika a berberysa nie załważyłam A ile te twoje ślicznotki juz mają?

'Erecta' jest zielony i bardziej kolumnowy chyba, 'Maria' - ma taki zółciutki kolor i bardziej przyrasta w obwodzie.
Oba ślicznie przebarwiają się na jesieni

Mój ma trzy lata, ale ja wiosną mocno tnę, o połowę prawie w tym roku chlasnęłam i poszły w szerokość. Już stykają się ze sobą. Według mnie, jak chcesz mieć gęsto zrośnięte to pewnie na metr 3 szt.
jolka 20:25, 03 lip 2015

Super masz te berberysy. Już w którymś z kolei ogrodzie się nimi zachwycam, a sama nie mam Mus coś zakomponować Macham, pozdrawiam

anbu 21:00, 03 lip 2015

Iwuś śliczne berbersy. Normalnie miód malina Też u siebie planuję, więc tym bardziej mnie zachwycają
sylwia_slomc... 23:05, 03 lip 2015

Ja posadziłam 3 szt każdy inny.
iwka 23:11, 03 lip 2015

Grodzia napisał(a)
bardzo jestem ciekawa jak wygląda teraz Twoja katalpa czy mogłabym prosić o zdjęcie?

Pozdrawiam

Grodzia, moja katalpa sadzona była w zeszłym roku, była mała, teraz zresztą też jest podrosła prawie o połowę, teraz ma ok metra.
Zdjęcie typowo robocze, bo i okolica mało ciekawa

iwka 23:24, 03 lip 2015

Wszystko przez amelia_b
zapodała temat berberysów, tak się zagłębiłam w nie, że teraz już nie wiem co zrobić. Zamiast tego mojego wystrzałowego ogrodzenia antypsowego mam zamiar zrobić gabiony. Jest to spora długość, i żeby nie było bardzo , hmm... nie wiem jak to nazwać "ciężko", chciałam je przełamać żywopłotem ligustrowym, który byłby cięty na wysokość gabionów, czyli tak ok 50 cm.
Sadzonki mam swoje. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić z berberysu
Sama nie wiem.
Jutro chyba po raz kolejny biorę kartkę i maluję
iwka 23:27, 03 lip 2015

amelia_b 23:34, 03 lip 2015

iwka napisał(a)
Wszystko przez amelia_b
zapodała temat berberysów, tak się zagłębiłam w nie, że teraz już nie wiem co zrobić. Zamiast tego mojego wystrzałowego ogrodzenia antypsowego mam zamiar zrobić gabiony. Jest to spora długość, i żeby nie było bardzo , hmm... nie wiem jak to nazwać "ciężko", chciałam je przełamać żywopłotem ligustrowym, który byłby cięty na wysokość gabionów, czyli tak ok 50 cm.
Sadzonki mam swoje. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić z berberysu
Sama nie wiem.
Jutro chyba po raz kolejny biorę kartkę i maluję

Obie będziemy dziś śnić o berberysach he, he co do gabionów ja mam zaplanowane 4 m od sąsiadki co by jej bardziej nie denerwować hi, hi berberysowych snów
amelia_b 23:37, 03 lip 2015

iwka napisał(a)

Mam tą szklaną trawę,przed wejściem z pelargoniami od Mojej Mani czyt. babci
Iwcia 05:54, 04 lip 2015

Berberys byłby przy gabionach chyba ciekawszy niż ligustr.