Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:41, 02 lip 2015

kasia_w napisał(a)
jaka ładna klateczka w tle

dziękuję, teraz zobaczyłam i koło od roweru
kasia_w 11:00, 02 lip 2015

Arcyciekawa dyskusja nt. spostrzegawczości mążów Mój też jakby jednooczny. Chyba dopiero jakbym konto doszczętnie wyczyściła na rośliny to by coś dostrzegł. Oczywiście dopiero logując się do banku
Iwcia 11:19, 02 lip 2015

Jaka cudna klatka. Pasowalaby mi taka! Mam fazę na klatki
amelia_b 12:17, 02 lip 2015

iwka napisał(a)

Ja ogrodowisko traktuję właśnie jak przewodnik ogrodowy i dobrą księżkę, którą można sobie poczytać w wolnej chwili. I dowiesz się nie tylko jakie rośliny pasują do siebie i jaką glebę lubią, ale również trochę życiowych spraw i dylematów, i potem zastanawiasz się nad sobą

Ja tak samo Iwcia, na mnie tez działa bardzo motywująco. jak tak poczytam to potem aż chce sie coś robić czy nawet pujść pielić czy coś podcinać
amelia_b 12:21, 02 lip 2015

iwka napisał(a)
A teraz trochę ogrodowo:

Co to jest na pierwszym planie bo pierwszy raz widze? A bardzo ciekawie wygląda?
iwka 12:33, 02 lip 2015

to jest nachyłek (czekoladowy kosmos), bardzo fajnie wygląda w trawach.
U mnie wylądował częściowo w lawendzie, a kilka właśnie mam w turzycy włosistej ‘frosted curls’, ale ona jeszcze malutka

a tak w ogóle to pamiętam ogródek babci zarośnięty takimi właśnie kosmosami kolorowymi, z liśćmi jak koper i pełno łubinów kolorowych.
Jak to wszystko się zmienia, teraz znowu nastaje moda na dawne kwiaty.
W tym roku planuję wysiać kilka torebek łubinu właśnie
amelia_b 12:50, 02 lip 2015

A ja pamiętam łubiny w rowach, zanim nastała era kosiarek Widziałam kosmosy ale takie blade i różowe takiego to pierwszy raz widze, całkiem inaczej wygląda bardziej szlachetniej
iwka 12:52, 02 lip 2015

ma też inne liście i prawdopodobnie pachnie czekoladą, chociaż ja jeszcze nic nie wyczułam
Mirka 13:00, 02 lip 2015

Jak jadę pociagiem do domu to mam takie łubinowo makowe widoki nim kosiarka nie przejedzie.Zimuje u ciebie Iwonko kosmos czekoladowy jak z nim jest.Wysiewałam zwykły kosmos i pomarańczowy ale coś marnie wschodzi.Łubiny też chcę wysiać teraz pora na siew.
iwka 14:20, 02 lip 2015

Mirka napisał(a)
Jak jadę pociagiem do domu to mam takie łubinowo makowe widoki nim kosiarka nie przejedzie.Zimuje u ciebie Iwonko kosmos czekoladowy jak z nim jest.Wysiewałam zwykły kosmos i pomarańczowy ale coś marnie wschodzi.Łubiny też chcę wysiać teraz pora na siew.

mam go pierwszy rok i z tego co słyszałam to on nie zimuje. Kupiłam internetowo kilka kłączy i Pan twierdził, że jesienią wykopać i w chłodnym miejscu przetrzymać i da radę. Te kłącza były dość spore, kolei te co teraz kupiłam sadzonki w doniczkach już, to nie wiem ale one mają takie cienkie korzonki, że chyba nie nadadzą się do wykopania.