Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

zoja 21:41, 31 mar 2016

przyszłam z rewizytą - piękną wiosnę masz w ogrodzie
tak jak myślałam wcześniej - znam Twój wątek i zaglądam - cichaczem
Pozdrawiam!
Shemsi 22:07, 31 mar 2016

Moje żurawki po czyszczeniu tak samo, jak u Ciebie. Podobno silne bestie, więc liczę, że się pozbierają, na razie dbam, żeby pies biegając po rabatach za bardzo ich nie zakopał
mirkaka 07:21, 01 kwi 2016

iwka napisał(a)
może i mają, ale to też tak jest, że podoba nam się to co u innych jest. Ja miałam kiedyś okropny bałagan w ogrodzie, trafiłam na forum i zakochałam sie w prostych liniach. Porobiłam kanty, wyprostowałam rabaty i podoba mi się, ale w ubiegłym roku miałam już chwilę zwątpienia czy nie powrócić do łuków Tylko u mnie jest na razie mało miejsca, gdzie mogę sadzić, planuję niebawem ruszyć z ogrodem dalej, więc dopiero wtedy będę mogła jakoś sensownie te nasadzenia zmienić i może dojdę do upragnionego ładu na rabatach

Ty masz chwile zwątpienia czy do łuków nie powrócić a ja mam ich trochę dość , i myślę jak tu je wyprostować, bo mam na pewno kilka wkurzających. Też dążę do ładu w ogrodzie, najbardziej wkurza mnie główny klomb z różami, tam jest ciągły bałagan, bo oprócz róż są na nim piwonie, hortensje i byliny.
kasja83 07:47, 01 kwi 2016

Jaką to masz seslerię Iwonka?
Mówisz, że łamiesz w temacie kształtu rabat?
MAD 07:54, 01 kwi 2016

Wiosna pełną gębą. Teraz trochę popada, potem słoneczko i będzie busz!
Co do łuków i prostych rabat. Teżostatnimi czasy jakoś tak te linie proste mnie kuszą... Jak już skończę łuki to najwyżej będę przerabiać.
Dominika11 08:00, 01 kwi 2016

aaaaaaaaaaaa fotki fotki
wiosna piekna
iwka 09:23, 01 kwi 2016

Kawa napisał(a)

a ja tez nie raz oglądam te proste linie i mnie się bardzo podobają ale u siebie ich nie widzę
mnie będą łuki wszędzie poza żywopłotem z ligustru - prostym i planowanym kiedyś grabowym
moje łuki już mi się opatrzyły i zachciało mi sie zmiany, ale do końca pewności nie mam czy u mnie też pasuje na prosto na razie mi się podoba, ale u mnie to wszystko możliwe

nawigatorka napisał(a)
gratulacje na 700
dzięki Asiu

amelia_b napisał(a)
Fajnie że poszalałaś,ja nie dałam rady bo po 15 siąpił deszcz a niestety pomocnika muszę brać ze sobą,a nie chce żeby się pochorowała teraz to leje normalnie aż mi sygnał z anteny zanika,jutro też ma tak być
pewnie że nie ma co na siłę, zdrówko malutkiej najważniejsze, jeszcze zdążysz sobie podziałać. Ja w tym roku to sama nie mam jakiegoś silnego parcia na pracę, jak sobie przypomnę zeszłą wiosnę i te tony przewalonych kamieni to od razu z sił opadam Pracy jest sporo ale stopniowo coś tam zrobię

u mnie dzisiaj leje od rana ale ciepło jest, na jutro mogłoby trochę się przejaśnić

amelia_b napisał(a)
A od kiedy masz seslerie? Nawet nie wiedziałam że masz
jesienią Magda mi przysłała sadzonkę, podzieliłam ją maksymalnie jak się dało, po kilka listków dosłownie miała i mam nadzieję że w tym roku trochę się rozrośnie, jedna kępka taka jakaś niepewna