wczoraj skonczylam moja rabate zachodnia, derenia posadzilam przy brzozach i ma do towarzystwa sosne koreanska, kaline watanabe i kolkwicje. calkiem fajnie wyszlo, musze dac jeszcze cos na niskie pieterko. hortki z lilakami wyszly pieknie, poczekam az zakwitnie wszystko. foty zadnej nie zrobilam, bo jak konczylam to zaczelo padac, a dzis psa z domu nie wygnam zimno i wieje. teraz musze pokonczyc jeszcze sadzenie kilku drzewek i poszukac miejsca na callicarpy. mam 4 profusion i 2 imperial pearl. tak mysle z czym je zestawic?
Ledwo się ruszam, przesadzam różności, w tym właśnie pięknotkę przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce z nadzieją doczekania wielu niebieskich kuleczek Tyle, że raczej niepozorna jest do czasu gdy obsypie się kulkami. O sąsiedztwie nawet nie pomyślałam. Aż 6 krzaczków masz! Zobaczyłam imperial pearl - oszałamiająca.
Ba, jeden pęd w połowie już się na trzy strony rozszedł, drugi bardzo wysoko. Jak jeden pień wytnę to za rok powinien zacząć pień przybierać w objętości
Gosia ale wiesz zeby ona miala te kulki to musisz miec przynajmniej 2 szt. do zapylenia. inaczej nici z kuleczek. pieknotki pojedyncze sa niepozorne ale w masie wygladaja zarabiscie