Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

anka_ 06:27, 02 maj 2019

Gosiu a te porównanie to jaki odstęp czasowy?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 06:41, 02 maj 2019

anka_ napisał(a)
Gosiu a te porównanie to jaki odstęp czasowy?

dawno, dawno temu... tuż po zasypaniu stawu, gdy jeszcze olchy zdrowe były i okolicę zdobiły

kloniki małe były a teraz porosły... jak dęby
KasiaBawaria 07:48, 02 maj 2019

Piekny ten kuklik!
Drimeth 12:00, 02 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

miejsca szukam dla derenia - aby dobrze przezimował i kwiatów wiosną nie zgubił - i nadal jestem w kropce bo on nie lubi pełnego słońca?

Która odmiana nie lubi pełnego słońca? U mnie rosną "Baton Rouge" w pełnym słońcu. Rosną jak szalone.
TAR 12:30, 02 maj 2019

Gosiu swojego cherokeee posadzilam wczoraj i on ma tak pol na pol toche cienia rano potem kilka godzinek slonca i potem polcien od wikliny i od sosny. docelowo bedzie mial azurowy cien od brzozek. ale ziemie ma ziezkawa i dosc mokra wiec powinien dac rade. inne daja
inka74 12:41, 02 maj 2019

Ten kuklik jest prześliczny. Czemu on tak krótko kwitnie ((

Cherokee Chief widziałyśmy z Jolą w Łodzi. Takie dorosłe 2 okazy. Rosły na otwartej przestrzeni ale w otoczeniu drzew. Cudne były. Nie żałuję ani złotówki na niego wydanego jeżeli taki będzie i mój choć w połowie. U mnie on ma tylko słońce rano a potem rozproszone i cień od domu. To co mi się wydaje, że bardziej potrzebuje to woda. Widziałam jak marniał w okresie suszy.
Gosiek33 14:06, 02 maj 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Piekny ten kuklik!

czasem spotykam takie inne i jak mogę się im oprzeć?
Gosiek33 14:07, 02 maj 2019

Drimeth napisał(a)

Która odmiana nie lubi pełnego słońca? U mnie rosną "Baton Rouge" w pełnym słońcu. Rosną jak szalone.

Nie wiem za dużo o dereniach kwiecistych poza tym, że powinny być osłonięte przed nadmiernymi wiatrami i lubią półcień
Gosiek33 14:12, 02 maj 2019

TAR napisał(a)
Gosiu swojego cherokeee posadzilam wczoraj i on ma tak pol na pol toche cienia rano potem kilka godzinek slonca i potem polcien od wikliny i od sosny. docelowo bedzie mial azurowy cien od brzozek. ale ziemie ma ziezkawa i dosc mokra wiec powinien dac rade. inne daja

Wstępnie mam na oku miejsce słoneczne gdzieś do 15. Tyle, że podlewać go trzeba będzie. Myślisz, że powinien wytrzymać?
TAR 14:17, 02 maj 2019

sprobuj, najwyzej przesadzisz, moj drugi rosnie w pelnym sloncu od 10 do wieczora i kwitnie. wedlug moich obserwacji derenie kwieciste dobrze znosza slonce ale bardzo zle znosza przewiewy. napiekniejsze kwitnienie mojego bialego derenia bylo wtedy gdy byl w oslonietym miejscu mimo, ze lekka patelnia. ale mial mokro w nozkach