tło jest mega, też je lubię, słyszałam jak sąsiad 1 zasnawiał się czy sąsiad 2 zetnie nam kiedyś ten lasek. Ryzyko jest o tyle mniejsze że ten lasek nie ma dojazdu w sensie drogi - zostaje wycięcie na opał , raczej się nei zanosi
Pszczelarnio - wszystko wokół nich oczyściłam, wymieszałam wokół ziemię z kora żeby ja rozluźnić, dałam nawóz gdzie było żelazo - akurat miałam taki jakiś pod ręka do roślin zimozielonych - juz zdecydowanie wyglądają lepiej, jeszcze trochę i się wszystkie wyrównają - jednak faktem jest że startują różnie.
jeszcze wrócę do tematu cisów i ich brązowo-pomarańczowych przyrostów. Zwróć uwagę, że te egzemplarze mają o wiele ciemniejsze igły. Cisy o jasnych przyrostach mają igły jaśniejsze od tych pierwszych.
Mam jeszcze dwa murki - jeden ma oddzielać placyk i ten wymurujemy ale zastanaiwam się co do 3 , zobaczę jak eM wymuruje ten drugi czy trzeci nie będzie gratem.
Próbowałam wrzucić rozrysowaną ławkę ale skan bardzo niewyraźny
Trzymam Cię za słowo nawet myślałam żeby zrobic ich fotki ale pomyślałam że w końcu to tylko cis i nie będę zamieszczać ale widzę że sprawa nieco bardziej skomplikowana. Mam cisy z innej szkółki - doniczokowe 5 sztuki i mimo ze i te z gruntu hiksii i te doniczkowe to wyglaają inaczej - już pominę gęstość, chodzi o długość igieł, kolor ewtc. MOże jednak wrzuce fotki po południu