Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

katiaxx 23:12, 10 maj 2015

Dzięki Toszko- co znaczy mocznik 0,5 % ?

Ten cisek akurat ma się dobrze w sensie jest zielony ale kilka roślin ma przyrosty - takie rudawe, to nie od przesadzenia - jak rosły w polu już takie były (kupowałam kopane z gruntu).

katiaxx 23:13, 10 maj 2015

jazzy napisał(a)
Spisał się Twój M bardzo! Będzie mega
Eh, gdyby moje cisy tak wyglądały

Twoje są bardziej zszokowane i potrzebują więcej czasu
Toszka 23:39, 10 maj 2015

Niektóre cisy (zwłaszcza baccata i mieszańce tegoż) mają takie śmieszne brązowe przyrosty. Nawet w zeszłym roku przez gościa zostałam upomniana, że pewnie spaliłam opryskiemJeden mój stożek w centralnym punkcie tak ma

0,5% oznacza roztwór mocznika w wodzie. Tylko uwaga - mocznik dodany do wody gwałtownie ją schładza. I trzeba albo dodać potem ciepłej wody, albo odczekać aż się ociepli.
katiaxx 00:10, 11 maj 2015

Toszka napisał(a)
Niektóre cisy (zwłaszcza baccata i mieszańce tegoż) mają takie śmieszne brązowe przyrosty. Nawet w zeszłym roku przez gościa zostałam upomniana, że pewnie spaliłam opryskiemJeden mój stożek w centralnym punkcie tak ma

0,5% oznacza roztwór mocznika w wodzie. Tylko uwaga - mocznik dodany do wody gwałtownie ją schładza. I trzeba albo dodać potem ciepłej wody, albo odczekać aż się ociepli.

czyli taka uroda niektórych ... myślałam że chodzi raczej o jakieś braki : dzięki, zrobię ich fotki przy okazji
MAD 09:32, 11 maj 2015

Murek wyszedł super. Gratki zdla eMa zdolniachy. Ciekawa jestem ostatecznego efektu. Uwielbiam te młode przyrosty na cisach. Takie pędzelki.
polinka 15:54, 11 maj 2015

Fajny pomysł a tą ławką murowaną, jestem pod wrażeniem i zastanawiam się nad skopiowaniem jeśli pozwolisz?? Jako siedzisko będą te cieniutkie deseczki?
malkul 16:09, 11 maj 2015

Alez ja ci zazdroszcze tego tła!
Pszczelarnia 16:29, 11 maj 2015

Choinom podaj żelazo. U mnie tak było po świeżym zakupie. Szybko się pozbierały.

Lokalne szkółki - .
jalos 18:10, 11 maj 2015

jakoś przegapiłam nowy wątek - muszę się tu trochę porozglądać
katiaxx 21:10, 11 maj 2015

MAD napisał(a)
Murek wyszedł super. Gratki zdla eMa zdolniachy. Ciekawa jestem ostatecznego efektu. Uwielbiam te młode przyrosty na cisach. Takie pędzelki.

Sama jestem ciekawa, te deseczki które oglądałam to zwykłe świerkowe - wszyscy odradzają że to nie jest drewno na zewnątrz i na lata. Więc szukam drewna liściastego.