Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

kosolka 20:46, 05 sie 2015

Nie wiem jak Ty ta fotkę telefonem zrobiłaś Serio wygląda jakby płynął!
katiaxx 21:41, 05 sie 2015

malkul napisał(a)
masz jeszcze jakieś zadziwijające ujęcia?

zero, null, rien frutek już nie przylata
katiaxx 21:45, 05 sie 2015

kosolka napisał(a)
Nie wiem jak Ty ta fotkę telefonem zrobiłaś Serio wygląda jakby płynął!

to nie telefonem tylko aparatem , robiłam na pałę , nadały się 3 czy mozna tu mówić o talencie ? zrobiłam z 50 zdjęć, na niektórych frutek był nie ostry, na niektórych go nie było wcale bo w momencie gdy migawka się otwiwrała czy tam zamykała frutek spitolił na kwiatek obok, tak wiec mam 50 zdjęć werbeny, rozmazanego frutka, siatki lub worków po korze, w zależności co tam aparat sobie w danej chwili wyostrzył.
Fotografować naturę w ruchu nie jest łatwo a frutka to już bardzo trudno
Zielona 21:46, 05 sie 2015

Fruczaka też jakiś czas temu uchwyciłam, ale nie tak ładnie jak Ty:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=753

Katia - to limonkowo-żóltawe drzewo, które podobało Ci się u mnie to glediczja trójcierniowa sunburst, ale ciernie ma tylko w nazwie. Ta odmiana jest bez niebezpiecznych cierni, które ma gatunek. Tylko dlatego się zdecydowałam.
Sebek 21:49, 05 sie 2015

malkul napisał(a)

jak ryba

Mamy te same skojarzenia

Zawsze powtarzam, że wielkie umysły myślą to samo
katiaxx 08:40, 06 sie 2015

Zielona napisał(a)
Fruczaka też jakiś czas temu uchwyciłam, ale nie tak ładnie jak Ty:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=753

Katia - to limonkowo-żóltawe drzewo, które podobało Ci się u mnie to glediczja trójcierniowa sunburst, ale ciernie ma tylko w nazwie. Ta odmiana jest bez niebezpiecznych cierni, które ma gatunek. Tylko dlatego się zdecydowałam.

Dzięki, pamiętam że polecałaś je Jazzy i bardzo mi się spodobało ale nazwa ciężka do spamiętania
Kasya 08:44, 06 sie 2015

katiaxx napisał(a)

Dzięki, pamiętam że polecałaś je Jazzy i bardzo mi się spodobało ale nazwa ciężka do spamiętania

o tak, mi tez sie strasznie podoba, ale dosc drogie sa takie wieksze juz
katiaxx 08:59, 01 wrz 2015

NIE - NA - WIDZĘ tego lata , jest nieludzko gorąco
NIE- NA - WIDZĘ kretów,

możecie sobie gadać że są pożyteczne jak einsteinowe pszczoły ale spowodowały że wierzchnia warstwa mojej ziemi - wisi nad krecimi korytarzami, efekt ? - uschnięte 3 choiny bo wisiały w powietrzu, dwie następne w trakcie - wypełniam korytarze ziemią i leję ale wątpię aby to coś dało, uschnięte 4 brzozy, to samo, zaczęłam koło nich grzebać i pełno tam korytarzy. Dlaczego krety obrały mój ogród za swoje królestwo ?

mam tez milion nornic, wytworzyły jakiś gen który powoduje że po trutce mają co najwyżej sraczkę i zdwojoną energię do szaleństw, w tym seksualnych.

Z postrzeżeń ogrodowych również stwierdzam że lawenda jest do de, zbiera się wiosną ładnie, pokwitnie 2 tygodnie i do widzenia, moja przynajmniej drugi rok z rzędu kwitnienia nie powtórzyła mimo przycinania. To raczej nie dla mnie, leżą teraz te sine kępy , jedna złapała lekkiego parcha, wywalę ją. Dobrze się stało że mogłam ją przetestować bo już wiem że nie dam jej na przód.

wg mnie roślina przereklamowana czego nie można powiedzieć o werbenie - jak zaczęła na początku lipca tak dalej trzyma klasę.

To tyle z moich ogrodowych przemyśleń, wpadnę chyba za miesiąc bo zajęć mam różnych bez liku
katiaxx 09:05, 01 wrz 2015

aaa i jeszcze perowskia jest ok, zaczęła kwitnienie chyba na początku sierpnia i końca nie widać.
Toszka 10:43, 01 wrz 2015

Lawendy cały czas się uczę. teraz przycięłam pod koniec lipca, jak tylko perovskia zaczęła pokazywać pączki kwiatowe. I już widzę, że lawenda zaraz powtórzy kwitnienie. Dodatkowo ta lawenda, która z powodu sąsiedztwa pomidorów jest podlewana, ma zielony kolor. Ta niepodlewana w ogóle jest sino-niebieska. Mówię o łodygach i liściach. Nory ryją nornice. mam ten sam problem Kret nie robi takich szkód, a nornica tak. Teraz, kiedy w ostatniej chwili uratowałam cisa własnie z powodu autostrady w korzeniach, kładę węża naokoło i maleńkim strumieniem leję. Po ok. 10 min. ujawniają się dziury.