Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

katiaxx 21:05, 30 paź 2015

Jagodaa napisał(a)
a takie pytanie mam.... tam Ci się zmieszczą te parasole? drzewa maja być w pasku między podjazdem i ścieżką? Wiem, powinnam się cofnąć

NIe, drzewa mają być między ścieżką a trawnikiem , myślę że się zmieszczą bo na dole są pnie, korona wyżej, drzewka rosną do 4 metrów , w pokroju bardzo pasuje mi sumak ale ma odrosty.
katiaxx 21:08, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)
U mnie dzis zdjecie mini sadzonki jeazcze ladna liscie bordowe i kwiat sie trzyma ale z tym sniegiem to polecialas...od grudnia do marca hahahahahah

do lutego - od marca wyłazi syf różnie to bywa, czasem zimy nie ma wcale czasem jest jeszcze cały marzec, ale fakt czy roślina jest zimozielona czy nie nie jest dla mnie prio - tak jak piszesz przydałoby się - ale nic na siłę
siakowa 21:09, 30 paź 2015

Kasia a plama kiscieni zeblid poprzerastanych rdestem : hahaha ale strzelilam piersza mysl to pisze
Jagodaa 21:10, 30 paź 2015

katiaxx napisał(a)

NIe, drzewa mają być między ścieżką a trawnikiem , myślę że się zmieszczą bo na dole są pnie, korona wyżej, drzewka rosną do 4 metrów , w pokroju bardzo pasuje mi sumak ale ma odrosty.

tak sobie dopytuję, bo mam drzewa przy furtce i jak popada, to mam masakre, nie da się przejść .
katiaxx 21:10, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)
Kasia a jaka tam strona swiata? Patelnia pn czy co?

patelacha-niestety - ostro daje i to ogranicza trochę wybór, słońce od 9 do 18, furtkę mam tak na godzinę 15 i nic nie rzuca cienia
katiaxx 21:11, 30 paź 2015

Jagodaa napisał(a)

tak sobie dopytuję, bo mam drzewa przy furtce i jak popada, to mam masakre, nie da się przejść .

o widzisz o tym nie pomyślałam taki parasol że będzie nam z niego padac
siakowa 21:11, 30 paź 2015

Lawendea tak hak malkulek a potem w niej stipa na jesien i zime
katiaxx 21:14, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)
Kasia a plama kiscieni zeblid poprzerastanych rdestem : hahaha ale strzelilam piersza mysl to pisze

o rany ! ale mnie zaskakujecie - kolejna roślina której nie znam - kiścień zeblid , ma bardzo ładne, błyszczące liście, muszę poczytać o niej, czy się czerwieni zawsze - jesli tylko na końcówkach to super
katiaxx 21:17, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)
Lawendea tak hak malkulek a potem w niej stipa na jesien i zime

Kasiu, długo tam miała być lawenda ale ona u mnie kiepsko rośnie, krótko kwitnie, miałam kilka i wywaliłam nie wiem - może trafiłam na kiepską odmianę - niby hidcote ale przez dwa sezony nie powtórzyła kwitnienia, ciągle miałam w niej mrowiska a w dodatku częściowo zdziadziała i się zniechęciłam do lawendy.
Choć lawendowe poletko Magnolii jest przepiękne i miałam je ściągnąć ...
siakowa 21:17, 30 paź 2015

I jest zimoIelony