Dzięki Aguś
Jak wyciągnęłam z doniczki to się nagle okazało, że trawa się sama podzieliła na ponad 5 sadzonek z doniczki Poobsadzałam nią miejsca pomiędzy hostami
Nie ma za co, niech zdrowo rośnie proponowałabym dla niej wiecej miejsca za względu na mocne przewieszanie się, wysoka nie będzie... Lepiej żeby nie zdominowała innych roślin pozdrawiam
Wybrałam te miejsca, gdzie jak się będzie przewieszała, będzie uzupełniała luki i nie będzie jej za ciasno
Jesienią będę robiła rabatę kolo blaszaka, to wtedy inaczej to wszystko sobie poukładam
Jestem wdzięczna za nie Małej Mi, Hogacie i Agawita Teraz są powsadzane tak mniej więcej, żeby się poprzyjmowały i nie kłóciły za bardzo
Przesadzanie będzie na jesień.
Mam od czego zacząć komponowanie rabaty
To jest studnia do odwodnienia działki. Obok będzie jeszcze wkopana rura z której bezpośrednio będziemy odprowadzać nadmiar wody do rowu w oddali. A na razie (dopóki nie podłączymy wody do domu będę chciała czerpać z niej wodę do podlewania.
Ale na tym zdjęciu z betonami dokładnie widać, że ziemi (średnio urodzajnej - IV klasa) mam tylko ok. 20cm a pod spodem piach, a na metrze już iły.