Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Marga 11:03, 06 sie 2015

U mnie ani burzy ani deszczu. Sucho jak na Saharze
sylwia_slomc... 13:22, 06 sie 2015

Iwonko w realu to nie wygląda tak dobrze, maliny muszę wykarczować bo to takie 30 letnie już dawno nie rodzą jak należy, chwastu masa i wyjazd trochę zasłaniają , a w zimie jak ich nie ma to dopiero te łatane deski straszą.

Marga o agroturystyce może na starość pomyślimy, żeby z głodu nie mrzeć, a buksiki zamawiałam na A.., od tego sprzedawcy pierwszy raz choć nie pamiętam tego z zeszłego roku, a promocję robił podobną więc może to ten sam, namiary dam jak przyjdą i zobaczę co przysłali.

Dominika współczuję na tych upałach bez prądu to lodówka pewnie ledwie zipi U mnie ładnie wczoraj podlało
sylwia_slomc... 13:24, 06 sie 2015

Marga jakby miało Ci narobić zniszczeń wiatrem i gradem jak u nas w sąsiedniej miejscowości to lepiej, że sucho. Spokojnego deszczu życzę.
Marga 13:31, 06 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Marga jakby miało Ci narobić zniszczeń wiatrem i gradem jak u nas w sąsiedniej miejscowości to lepiej, że sucho. Spokojnego deszczu życzę.

Moze i masz rację. Lepiej bez gradobicia. Nie myślę logicznie z powodu upałów
dominika_ 15:01, 06 sie 2015

Całe szczęście mamy agregat
Anusia 15:49, 06 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moje gladiole powypuszczały po dwa trzy baty kwiatowe z jednej cebulki???
To normalne? Bo mnie zdarzyło się po raz drugi rok temu też tak miały i wielkość kwiatów na tym nie ucierpiała ani trochę

Chyba to normalne, moje też mają po trzy baty z jednej cebulki
Mam je pierwszy rok, kiedy wypuściły dwa pierwsze liście byłam zadowolona, bo przecież będzie więcej kwiatów a kiedy wypuściły kolejne to już w ogóle super
sylwia_slomc... 22:29, 06 sie 2015

Marga na tych upałach mało kto myśli logicznie

Dominika to nadal tego prądu nie ma i trzeba było agregat odpalać?!!

Anusia to fajne odmiany mamy, jak kilka lat no już koło 8 temu miałam pod domem posadzone jakieś takie najbardziej popularne łososiowe to miały zawsze tylko jeden bat z kwiatami, dlatego teraz jestem mile zaskoczona
sylwia_slomc... 22:43, 06 sie 2015

Wczorajsze zakupy posadzone, bo nawet w cieniu ziemia w doniczce mocno przesychała i chyba jednak bezpieczniejsze będą w gruncie. Połowa ogrodu wykoszona, jutro trzeba skończyć i zabrać się za plewienie, wycinanie przekwitłych badyli, podlewanie i docinanie brzegów, a jeszcze przenoszenie gratów nie skończone, nie mówiąc o sprzątaniu. Mam jak w banku, że do niedzieli ze wszystkim nie zdążę, a chciałoby się zaprezentować ogród z jak najlepszej strony

Nie wiem jak u Was ale moje rośliny dostały teraz jakiegoś przyspieszenia ze wzrostem co bardzo mnie cieszy szkoda, że tego przyspieszenia dostały też chwaściska ta robota nie ma końca ech

Stwierdzam po dzisiejszym dniu , że jak się ma taką trawę jak ja czyli rośnie w niej wszystko + trawa to ogród niesamowicie się zmienia po samym koszeniu - różnica ogromna, robi wrażenie posprzątanego.....odświeżonego......? Coś na zasadzie jak po malowaniu mieszkania gdy koloru nie zmieniamy, niby to samo, ale nie tak samo .......no chyba, że tylko mi się tak wydaje....
dominika_ 22:45, 06 sie 2015

Prąd powrócił ok 19
Karol99 22:48, 06 sie 2015

U mnie też roślinki teraz zaczęły rosnąć, w sumie nie ma co się dziwić, bo prawie cały lipiec był zimny. Wreszcie przyszły ciepłe, a w zasadzie upalne dni, no i noce też są ciepłe.

A z tą skoszona trawa to prawda, wygląd ogrodu jest zupełnie inny. Czasami żałuję że trawa odrasta..