Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:15, 06 lis 2016

abiko napisał(a)
Nie no proszę cię.. Kamień podnieść, położyć, zle, podnieść, położyć, może być, itd. Kobieto chyba każdy mięsień czujesz, nie żebym w ciebie nie wierzyła) ja po posprzątaniu mojego mini plus zmianie kompostownika, sprzątaniu domu itd dziś wiem ze mam mięśnie na pośladkach fajnie będzie.. Mech ci przywieźć ?

Wczoraj wieczorem ruszać się już nie mogłam, ale dzisiaj już w miarę ok , jeden paluszek mnie boli tylkowiesz kwestia wprawy. Za to na rabatach mam nie tknięte , róże nie zakopcowane może się pogoda ciut poprawi to w sobotę podgonieTrocinówka woła jeszcze o plewienie
Za mech dzięki sporo miejsc już u nas we wsi oblukałam gdzie jest
abiko 21:19, 06 lis 2016

Jak to Ania napisała odwołali -12 wiec zdążysz
violka171 21:19, 06 lis 2016

Sylwia do kopczykowania masz jeszcze czas do konca listopada ,wypocznij kobieto po kamolach
Katkak 21:41, 06 lis 2016

Slonko, nie że tylko chlopaki i chlopaki. To, ze Oni są tacy pomocni to przede wszystkim uklon w Twoją stronę, że taj ich umialas wychowac, ze chcą pomagać. Bardzo Cię za to podziwiam bo ja czasem nie potrafię wyegzekwować na Filipie posprzątania pokoju. Podziwiam Cię za wiele rzeczy. Kiedyś Ci opowiem .
sylwia_slomc... 22:11, 06 lis 2016

abiko napisał(a)
Jak to Ania napisała odwołali -12 wiec zdążysz
Właśnie na to liczę
sylwia_slomc... 22:15, 06 lis 2016

violka171 napisał(a)
Sylwia do kopczykowania masz jeszcze czas do konca listopada ,wypocznij kobieto po kamolach

Violuś teraz to wypoczywam w tygodniu, ale brak mi przez ten zmrok ogrodu jednak tam nawet urobiona najlepiej wypoczywam psychicznie. Wyłączam myślenie, a w zasadzie przełączam na inny bieg
Chciałabym jeszcze sporo zrobić , a do tego oczyścić przed zimą rabaty i pozabezpieczać to i owo. Bo w lutym trzeba startować z bieleniem owocowych i przycinką wilków
sylwia_slomc... 22:19, 06 lis 2016

Katkak napisał(a)
Slonko, nie że tylko chlopaki i chlopaki. To, ze Oni są tacy pomocni to przede wszystkim uklon w Twoją stronę, że taj ich umialas wychowac, ze chcą pomagać. Bardzo Cię za to podziwiam bo ja czasem nie potrafię wyegzekwować na Filipie posprzątania pokoju. Podziwiam Cię za wiele rzeczy. Kiedyś Ci opowiem .

To Cię Kochana pocieszę, że posprzątania pokoju to ja też nie umiem wyegzekwować, jak byli mali łatwiej było
Nie zawsze chcą pomagać, ale potem przychodzą po coś do nas i my też możemy nie chcieć Więc tak bardzo nie protestują, szczególnie jak jest jakaś konkretna robota i efekt.....bo z koszeniem i przycinaniem trawy to mają opory bardzo dużebo to się robi, a za chwilę znowu trzeba
violka171 22:23, 06 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

To Cię Kochana pocieszę, że posprzątania pokoju to ja też nie umiem wyegzekwować, jak byli mali łatwiej było
Nie zawsze chcą pomagać, ale potem przychodzą po coś do nas i my też możemy nie chcieć Więc tak bardzo nie protestują, szczególnie jak jest jakaś konkretna robota i efekt.....bo z koszeniem i przycinaniem trawy to mają opory bardzo dużebo to się robi, a za chwilę znowu trzeba

Jak mogę się wtrącić w temat sprzatania pokoju przez dzieci,owszem bardzo trudno wyegzekwować,ale ostatnio powiedziałam dość -co nie bedzie sprzatnięte wyląduję w śmieciach ,wiecie że to działa,latają jak motorki
Katkak 22:31, 06 lis 2016

violka171 napisał(a)

Jak mogę się wtrącić w temat sprzatania pokoju przez dzieci,owszem bardzo trudno wyegzekwować,ale ostatnio powiedziałam dość -co nie bedzie sprzatnięte wyląduję w śmieciach ,wiecie że to działa,latają jak motorki

A ja biorę odkurzacz i mówię,że albo zbierają, albo zmiatam wszystko. Zwykle dziala .
sylwia_slomc... 23:02, 06 lis 2016

violka171 napisał(a)

U mnie niestety już nie działa Ostatnio podziałało o tyle o ile jak postraszyłam , że cyknę fotkę tego majdanu i puszczę na Fejsa i na O...
Po tym sprzątaniu znalazło się miejsce na biurku, żeby lekcje zrobićAle efekt utrzymał się tylko jeden dzień
natomiast o dziwo jak Jeden gdzieś jedzie to ten Drugi ma względnie w tym czasie i na odwrót, a razem.....to lepiej pokój omijać szerokim łukiem.
No jeszcze sprzątają jak mają mieć Gościa jakiegoś, a tak to......