Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Kawa 09:41, 19 sty 2017

Sylwuś właśnie oglądnęłam twoja wizytówkę
baaaardzo dużo pracy

a tara pod bacówkę wymiata
super wyszedł
sylwia_slomc... 10:23, 19 sty 2017

anka_ napisał(a)
Kurczę, to u mnie tylko takie głodomory- jeden karmnik a idzie 15kg na 2 tyg....

Ja siałam w tamtym roku i amatorów nie było... kury jadły. Smak...-specyficzny. Ale niektórzy bardzo lubią, warto próbować...

Ja jestem w ogrodzie raz dziennie to mniej ziarna idzie

no nic najwyżej jak nie zasmakujemy to rozdam Dobrze myślę, że rośnie na podobnej zasadzie jak dynia? Skąd będę wiedzieć, że już dojrzały do zbioru?
sylwia_slomc... 10:26, 19 sty 2017

eee_taam napisał(a)

melony mozna kupic w marketach ....w kauflandzie chyba największy wybór maja ale i w L i B i inyych tez sa....teraz akurat sa dobre .....kup i spróbuj

Gala najlepsze -okrągłe ...ale te elipsowate żółte czy białe równie dobre (o ile sa dojrzałe).

nigdy nie próbowałam sadzić melonów ...bo i tak wolę w lecie arbuzy jeść ....a melony teraz kiedy arbuzy (o ile sa w sklepie) teraz sa beznadziejne.

wiem , że są, ale myślałam, że będzie taj jak z pomidorami....sklepowe to zupełnie co innego niż swoje
sylwia_slomc... 10:28, 19 sty 2017

Agania napisał(a)
Bardzo lubię oglądać nasionka i takie zakupy

Ja też teraz okres planów
sylwia_slomc... 10:28, 19 sty 2017

kasiek napisał(a)

A ja jednego sobie kupiłam

Ale chyba do mieszkania
sylwia_slomc... 10:29, 19 sty 2017

kasiek napisał(a)
O super zapitalają te glediczie - gdyby tak aż do osiągnięcia 5 m chciały zasuwać

Ziemię w doniczce mają tą co na działce to może się będą dobrze sprawować
sylwia_slomc... 10:33, 19 sty 2017

Kawa napisał(a)
Sylwuś właśnie oglądnęłam twoja wizytówkę
baaaardzo dużo pracy

a tara pod bacówkę wymiata
super wyszedł

Dzięki jak kasy brakuje to trzeba samemu robić, ale chyba tak wolę, bo większa satysfakcja Wczoraj sobie robiłam spis roślin , które mi się w necie spodobały- byliny( sadzonki i nasiona, kilkadziesiąt pozycji zanotowałam, a potem sobie uświadomiłam, że jak bym chciała to wszystko sadzić to musiałabym kolejne rabaty robić
Asieq 11:51, 19 sty 2017

Ja bym się nie oparła takim pięknym pierwiosnkom i pewnie jeden by powędrował ze mną do domu

Co do ptasiej grypy, to jestem sceptyczna podwójnie. Bo raz, że zdarza się na fermach i być może źródłem zarazy jest skażona karma. A dwa - w jaki sposób te maty mają chronić przed wirusem? Przecież on nie wędruje drogami.
patrycja 16:31, 19 sty 2017

Witam nie dam rady przejrzeć całego wątku wolę obejrzeć wizytówkę hi hi fajnie masz pomysłowo pozdrawiam
sylwia_slomc... 17:32, 19 sty 2017

Asieq napisał(a)
Ja bym się nie oparła takim pięknym pierwiosnkom i pewnie jeden by powędrował ze mną do domu

Co do ptasiej grypy, to jestem sceptyczna podwójnie. Bo raz, że zdarza się na fermach i być może źródłem zarazy jest skażona karma. A dwa - w jaki sposób te maty mają chronić przed wirusem? Przecież on nie wędruje drogami.

No i się dzisiaj nie oparłam, ale kupiłam zupełnie inne....takich nie miałam do tej pory

z tą ptasią grypą to sama nie wiem ,ale gdzieś czytałam , że ona nie tylko drób atakuje, zabroniony jest handel drobiem i jajami na tamtym terenie...taki bazarowy.