Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:09, 14 mar 2017

JoannaDe napisał(a)
Sylwia, no i jak ja mam nadrobić Twój wątek no jak?
Weekend mnie nie było a tu tyle stron. Że nie wspominając o całym wątku.Wnioskuję zatem że się dzieje

PS.Cudne masz te donice z bali. No cudne.
Pozdrawiam

Dziękuję No dzieje się bo sezon się zaczął i nasza walka ogrodowa trwa
Podoba Ci się donica Bardzo mnie to cieszy bo prawie dwa lata sie gryzłam z jakiego materiału ją robić bo mi o efekt fajny chodziło, brana pod uwage była cegła, podkłady i drewno....wygrało drewno w dużej mierze przez wzgl na koszty, ale cieszę się , że tak się stało bo mnie też się podoba
Bedzie jeszcze jedna mniejsza między gospoda i warsztatem za tą obwódką bukszpanową może jeszcze w tym roku
JoannaDe 11:24, 14 mar 2017

Nie ma za co

Muszę się jeszcze u Ciebie dokładniej rozejrzeć żeby wiedzieć gdzie i co ale pędzisz z wątkiem tak że hej

U mnie też walka trwa po pogoda dopisuje. Na razie wielkie sprzątanie uskuteczniam.
sylwia_slomc... 11:26, 14 mar 2017

Byłam u Ciebie z pytaniem
Urszulla 13:47, 14 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziękuję No dzieje się bo sezon się zaczął i nasza walka ogrodowa trwa
Podoba Ci się donica Bardzo mnie to cieszy bo prawie dwa lata sie gryzłam z jakiego materiału ją robić bo mi o efekt fajny chodziło, brana pod uwage była cegła, podkłady i drewno....wygrało drewno w dużej mierze przez wzgl na koszty, ale cieszę się , że tak się stało bo mnie też się podoba
Bedzie jeszcze jedna mniejsza między gospoda i warsztatem za tą obwódką bukszpanową może jeszcze w tym roku

U Ciebie nie ma nad czym się zastanawiać- drewno króluje i tego się trzymaj
Urszulla 14:18, 14 mar 2017

Nie ukrywam że Twój ogród za 2 lata wydorośleje i dopiero będzie fajnie się przechadzać po tych schodach do góry i z góry mnie męczą kilometry które robię u siebie a co dopiero Ty masz!!!
JoannaDe 15:24, 14 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Byłam u Ciebie z pytaniem

Odpowiadam więc

Wydaje mi się że pozioma nie jest potrzebna. Moje przęsło ma ok 2 metrów. I tam gdzie poprzeczka sie poluzowała to wszystko latało.

Z drugie stronu, mój płotek to chyba czasy wojny pamięta a poza tym jest kiepsko do słupków przymocowany. Wy pewno będziecie mocowali porządnie więc jest szansa że będzie stabilnie.

Znalazłam ogłoszenie gdzie jest taki płotek.Przęsło ma 6 metrów, bez poprzeczki poziomej ale z poprzeczkami pionowymi. Czyli da rade. Wstawiłabym linka ale z telefonu nie umiem Jak się naumiem to Ci wyślę.

Mam nadzieję że coś rozjaśniłam
violka171 19:22, 14 mar 2017

racja u Sylwi jak się nie jest na bierząco to katastrofa,tutaj ruch jak na Piotrkowskiej czy to zima czy to lato
Pamietam jak weszłam po wakacjach po prawie nieobecności -załamałam ręce ,tyle miałam zaległości
roma2 19:47, 14 mar 2017

Ale fajne zdjęcia "całościowe". Na lot nad, też się nie piszę (latałam do Anglii do męża, ale miłość dodawała mi skrzydeł, choć w gardle miałam wielką "kluchę"). Niezmiennie liczę, że kiedyś uda mi się dotrzeć do Was. I z Wami połazić po tych obszarach i sobie pogadać. Buzi!
sylwia_slomc... 20:49, 14 mar 2017

Urszulla napisał(a)

U Ciebie nie ma nad czym się zastanawiać- drewno króluje i tego się trzymaj

Ulcia my kochamy drewno i jeszcze dużo go u nas będzie , ale stara cegła też do nas gada i też sporo jest i cegły i czerwonego w ogrodzie.....a gospoda cała w cegle i w drewnie
sylwia_slomc... 20:51, 14 mar 2017

Urszulla napisał(a)
Nie ukrywam że Twój ogród za 2 lata wydorośleje i dopiero będzie fajnie się przechadzać po tych schodach do góry i z góry mnie męczą kilometry które robię u siebie a co dopiero Ty masz!!!

Po takim lataniu to czuję gdzie mi się nogi zaczynają i kończą