Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:20, 24 maj 2017

yolka napisał(a)

Jolciu białe to thiarella, a niebieskie dąbrówka tylko taka drobna odmiana
abiko 21:21, 24 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jolciu białe to thiarella, a niebieskie dąbrówka tylko taka drobna odmiana

a masz fioletową dąbrówkę?
sylwia_slomc... 21:22, 24 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Co się mu dziwić - ma jak u Pana Boga w ogródku - rezydencję na łące ( a teraz to ma się czym poszczycić bo kwitnie ) stołówkę w warzywniku- raczej się prędko nie wyprowadzi, ale to chyba dobrze

Na szczęście ta kapusta nie u nas a zajęcy w tym roku zatrzęsienie, idąc do ogrodu 3-4 spotykamy
sylwia_slomc... 21:25, 24 maj 2017

Katkak napisał(a)
Sylwuś przegoniłaś światowe trendy, brawo . Niech się uczą od Ciebie . Dzięki za newsa o liliach w L, kupiłam . Masz rację - w ogrodzie dosłownie codziennie coś nowego się dzieje i nie jestem w stanie na bieżąco powklejać wszystkich zdjęć .

Prawda, że cena świetna, a rośliny fajne
Cieszę się, że udało Ci się kupićJa mam poślizg ze zdjęciami ok półtora tygodniowy Więc nawet u siebie nie jestem na bieżąco
sylwia_slomc... 21:27, 24 maj 2017

abiko napisał(a)
ten uszaty to w Twojej kapuście?

Na szczęście nie u nasAle po drodze.
sylwia_slomc... 21:28, 24 maj 2017

abiko napisał(a)

a masz fioletową dąbrówkę?

Mówisz o tej z czerwonymi większymi liśćmi?To mam
benia9185 11:26, 25 maj 2017

Sylwio u Ciebie widziałam pierwszy raz smoczycę na ogrodowisku ,teraz sobie przypomniałam ,jak cofnęłam się kilka stron wstecz,podglądałam jak pierwszy raz wypuszczaliście ja z "klatki" i przyznam ,ze zaglądam do Ciebie regularnie podziwiać ten okaz żyjący juz na wolności.Będąc kiedyś w Anglii miałam okzaje podziwiać taki wspaniały okaz w jednym z ogrodów.Skoro przezimowała zime u Ciebie i jest juz mocno zakorzeniona to powinna dac radę w naszym klimacie,trzymam kciukasy za smoczycę Ogród tworzycie bardzo naturalistyczny lubie takie u kogoś podziwiać ,a u siebie niestety pod "linijkę" tak juz mam ,ze muszę miec wszystko pod kontrolą jak i w domu tak i w ogrodzie .."pod linijke" ...może to choroba?
bdan 11:54, 25 maj 2017

eee_taam napisał(a)

"Ogród ma pobudzać do myślenia i emocji, zachęcając odwiedzających do zastanowienia się nad losem zaniedbywanych i wykorzystywanych koni i podejmowania działań, aby im pomóc. Ogród został uprzejmie sfinansowany przez prywatnego darczyńcę."

Ja mam szwagra, co to u niego konie mają luzik. Siostra twierdzi, że się nie zdziwi, jak kiedyś przez okno wyjrzy, a konie na leżaczkach z drinkami będą leżec. To szwagier koło nich się wiecej napracował niż one na polu, bo to zwykłe konie.
Całe szczęście teraz sobie traktor kupił (pola nie ma za dużo) a konie to rekreacyjnie jakąś ewentualną bryczkę na festyn mogą pociągnąć raz w roku
sylwia_slomc... 11:59, 25 maj 2017

benia9185 napisał(a)
Sylwio u Ciebie widziałam pierwszy raz smoczycę na ogrodowisku ,teraz sobie przypomniałam ,jak cofnęłam się kilka stron wstecz,podglądałam jak pierwszy raz wypuszczaliście ja z "klatki" i przyznam ,ze zaglądam do Ciebie regularnie podziwiać ten okaz żyjący juz na wolności.Będąc kiedyś w Anglii miałam okzaje podziwiać taki wspaniały okaz w jednym z ogrodów.Skoro przezimowała zime u Ciebie i jest juz mocno zakorzeniona to powinna dac radę w naszym klimacie,trzymam kciukasy za smoczycę Ogród tworzycie bardzo naturalistyczny lubie takie u kogoś podziwiać ,a u siebie niestety pod "linijkę" tak juz mam ,ze muszę miec wszystko pod kontrolą jak i w domu tak i w ogrodzie .."pod linijke" ...może to choroba?

Witam
Trzy lata już mamy ją w ogrodzie Od sadzoneczki wielkości 20 cm i dwóch trzech listeczkówNa razie udawało się ją zimować z powodzeniem.
W domu też wszystko musi być na swoim miejscu , ale ogród tej powierzchni pod linijkę byłby w naszym przypadku nie wykonalny
kamila66 12:26, 25 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co dziennie po troszkę KamiśTo się nazywa mieć czas dla siebie
Wstaję o piątej i do pracy potem wracam do domu - szybkie jedzenie i lecimy na ogród, wracamy koło 21.00 i jeszcze na biegu po zakupy, bo coś trzeba jeść potem coś podgotuję i popatrzę na O.... Do spania grubo po 24.00 i rano pobudka.
Chłopaki w tym czasie nauka i coś w domu pomogą, ale efekt taki , że prasowanie czeka na deszczowy dzień....na dzisiaj mam trzy suszarki do prasowania Ale ogród podlany, bo cho na dole i w trocinowych sporo wilgoci to od łąki w górę już proch- eM wczoraj co mniejsze podlewał

Sylwia ja z prasowaniem także czekałam na deszczowy dzień, w deszczowy dzień promocje w CC na czółenka rzucili, więc pranie znowu czeka