Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Nowalijka 22:59, 30 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Podosadzałam jeszcze
a eM uporał się z chwastowiskiem za tujami i mam tam miejsce na jakieś trzy większe rośliny jeszcze

Sylwuś jak Twoje oczko? Czyścisz je jakoś, czy nie ma takiej potrzeby? Ja swoje oczko robiłam po Tobie, ale u mnie syf jakiego mało.
PS. Przysłała mnie w tej sprawie do Ciebie Abiko))) Co dwie głowy, to nie jedna...
Nowalijka 23:00, 30 maj 2017

Gardenarium napisał(a)
Obejrzałam 4 strony zdjęć, na więcej nie mam już siły taka zmordowana po upale jestem. Powiem jedno - musisz iść na kurs foto, żeby ładne zdjęcia robić, bo zobacz jaki ogród dzięki dobrym zdjęciom stał się piękniejszy

Napisz mi ile metrów ma twój ogród długości?

Drewniane drzewko mnie urzekło i wielkość gunnery

A nie mówiłam, że jesteś naszą miss foto Skoro pisze tak sama szefowa to coś w tym jest....
Mathildis 23:40, 30 maj 2017

Sylwia, Ty powinnaś Renatę zatrudnić na etacie ;-D - ja wreszcie "WIDZĘ" Twój ogród.
Powiem krótko REWELACJA
mirkaka 06:43, 31 maj 2017

Obejrzałam piękno Twojego ogrodu wydobyte przez zdjęcia Reni. Tak to jest sami pokazujemy ciągle te same ujęcia, inni widzą zupełnie inaczej nasz ogród
sylwia_slomc... 07:26, 31 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
No tak, to akurat racja, bo co do chwastów, to ich nie ogarniam nawet na kawałku

sylwia_slomc... 07:26, 31 maj 2017

ogrodomaniaczka napisał(a)
Obejrzałam fotorelację ze spotkania i dech mi zaparło jak pięknie masz , ile roślin, widać że to Twoja pasja

Kocham kwitnące
sylwia_slomc... 07:28, 31 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Fotki konkursowe a to najpiękniejszy miesiąc maj ciekawe co dalej będzie...

Dalej będą naparstnice i ostróżki....jeśli ich wczoraj nie połamało Bo po nawałnicy jeszcze nie byłam i mam stracha.
sylwia_slomc... 07:32, 31 maj 2017

Gardenarium napisał(a)
Obejrzałam 4 strony zdjęć, na więcej nie mam już siły taka zmordowana po upale jestem. Powiem jedno - musisz iść na kurs foto, żeby ładne zdjęcia robić, bo zobacz jaki ogród dzięki dobrym zdjęciom stał się piękniejszy

Napisz mi ile metrów ma twój ogród długości?

Drewniane drzewko mnie urzekło i wielkość gunnery

Albo częściej zapraszać Gości z talentem fotograficznym Cieszę się , że znalazłaś czas mimo zmęczenia
Danusiu Ogród ma szerokość 25 metrów i ok 200 metrów długości razem z zabudowaniami. Sam duży ogród ma ok 180 metrów długości
Wąska kiszka
sylwia_slomc... 07:40, 31 maj 2017

Nowalijka napisał(a)

Sylwuś jak Twoje oczko? Czyścisz je jakoś, czy nie ma takiej potrzeby? Ja swoje oczko robiłam po Tobie, ale u mnie syf jakiego mało.
PS. Przysłała mnie w tej sprawie do Ciebie Abiko))) Co dwie głowy, to nie jedna...

Aga była i widziała, że woda czysta
Ja nie sprzątałam w nim od momentu założenia , ani razu jeszcze i mam nadzieję, że przez najbliższy rok nie będzie takiej potrzeby Oczko w pełnym słońcu mam , bez obiegu wody i natleniania. Posadzone są rośliny strefy przybrzeżnej i lilie wodne, puszczona pływająca( hiacynt)Pływają 4 rybki. Jedyne co robię to co kilka dni uzupełniam wodę, bo paruje. Nic więcej
A w małym oczku w tym sezonie wybrałam tylko liście orzecha z dna i woda nie zmieniana bo kijanki pływały, ale też klarowna. Proponuję poczytać na forach akwarystycznych w jaki sposób dojrzewa woda w zbiorniku do momentu ustabilizowania się równowagi biologicznej. Bo to klucz do sukcesu. Ja oczko traktuję jak większe akwarium
sylwia_slomc... 07:42, 31 maj 2017

Nowalijka napisał(a)

A nie mówiłam, że jesteś naszą miss foto Skoro pisze tak sama szefowa to coś w tym jest....

Szefowa doceniła fotki Reni ja mam świadomość, że nie mam daru w tym temacie