Sylwuś jak Twoje oczko? Czyścisz je jakoś, czy nie ma takiej potrzeby? Ja swoje oczko robiłam po Tobie, ale u mnie syf jakiego mało.
PS. Przysłała mnie w tej sprawie do Ciebie Abiko))) Co dwie głowy, to nie jedna...
Sylwia, Ty powinnaś Renatę zatrudnić na etacie ;-D - ja wreszcie "WIDZĘ" Twój ogród.
Powiem krótko REWELACJA
Albo częściej zapraszać Gości z talentem fotograficznym Cieszę się , że znalazłaś czas mimo zmęczenia
Danusiu Ogród ma szerokość 25 metrów i ok 200 metrów długości razem z zabudowaniami. Sam duży ogród ma ok 180 metrów długości
Wąska kiszka
Aga była i widziała, że woda czysta
Ja nie sprzątałam w nim od momentu założenia , ani razu jeszcze i mam nadzieję, że przez najbliższy rok nie będzie takiej potrzeby Oczko w pełnym słońcu mam , bez obiegu wody i natleniania. Posadzone są rośliny strefy przybrzeżnej i lilie wodne, puszczona pływająca( hiacynt)Pływają 4 rybki. Jedyne co robię to co kilka dni uzupełniam wodę, bo paruje. Nic więcej
A w małym oczku w tym sezonie wybrałam tylko liście orzecha z dna i woda nie zmieniana bo kijanki pływały, ale też klarowna. Proponuję poczytać na forach akwarystycznych w jaki sposób dojrzewa woda w zbiorniku do momentu ustabilizowania się równowagi biologicznej. Bo to klucz do sukcesu. Ja oczko traktuję jak większe akwarium