Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:25, 17 cze 2017

Gabriela napisał(a)
Hej, podglądałam wczoraj wieczorem co tam u Ciebie w ogrodzie i wypatrzyłam Sally Holmes, że rośnie i ma się zdrowo.
Jestem pod wrażeniem rozrastania się ogrodu, za kilka lat to będzie bardzo dojrzałe miejsce. Rabata z ostróżkami i naparstnicami zachwyca nie mniej niż rok temu i ta jest bardzo dojrzała.

Ale dawno Gabrysiu nie zaglądałaś Cieszę się , że podoba Ci się i że Twoim zdaniem tak fajnie rokuje Sally przezimowała bez problemu i rośnie i teraz ładnie kwitnie, a co kwiatek to mam wrażenie, że większy
sylwia_slomc... 20:30, 17 cze 2017

kasiek napisał(a)

Wowo - boska focia, boskie zestawienie!
Ależ Ty masz kolekcję róż - zachwycająca!

Ciekawe czy jutro tak samo powiesz Dzisiaj na galopie w ogrodzie szykowaliśmy bo pogoda do D i wczoraj padało , dzisiaj padało , a my tak w przerwach pomiędzy chmurami, a po deszczu świeży chwast wszędzie był i w oczach rósł!!! Mam nadzieję, że przymkniecie oko na niedociągnięcia Udało się skosić i z grubsza przelecieć trocinówki, ścieżki i niektóre rabaty....nie wszystko się udało, ale musi wystarczyć

Róż sporo, ale ogród wielki , a one po tej zimie małe krzaczki to się w oczy nie rzucają
sylwia_slomc... 20:31, 17 cze 2017

kasiek napisał(a)
Cofam się dalej i głupieje jakie bogactwo form i kolorów - i focie jakie sliczne - brawo!!!

Ale się cieszę na jutro
pawel_snopek 21:00, 17 cze 2017

Twoje rabaty bylinowe są poprostu piękne uwielbiam je moje dalie wszystkie maja inne kolory a miały być ciemne
ania1110d 21:21, 17 cze 2017

Pokaz różany śliczny a najbardziej piękna to ta na tle (jak dobrze widzę )szałwii niebieskiej
Agania 21:59, 17 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Alinko w kajecie mam ponumerowane i rokiem sadzenia podpisane więc tylko sprawdziłam jaki numer jest a roślin pojedynczych mam niewiele, z reguły albo dzielę rośliny, albo mi się wysiewają. Te co się wysiewają mam w dziesiątkach lub setkach egzemplarzy

Ja się cieszę jak mi się cokolwiek wysiewa...zgromadziłaś już pokaźną kolekcję róż i jestem nimi oczarowana
MirellaB 22:17, 17 cze 2017

Do tej pory generalnie raczej nie. w tym sezonie mszyca i mączlik na dwóch sztukach są.
Ale jak czytam u innych to te rasowe chorują i to całkiem często

No właśnie u mnie te rasowe chorują ;(
Katkak 22:30, 17 cze 2017

Ciekawe czy jutro tak samo powiesz Dzisiaj na galopie w ogrodzie szykowaliśmy bo pogoda do D i wczoraj padało , dzisiaj padało , a my tak w przerwach pomiędzy chmurami, a po deszczu świeży chwast wszędzie był i w oczach rósł!!! Mam nadzieję, że przymkniecie oko na niedociągnięcia Udało się skosić i z grubsza przelecieć trocinówki, ścieżki i niektóre rabaty....nie wszystko się udało, ale musi wystarczyć

Róż sporo, ale ogród wielki , a one po tej zimie małe krzaczki to się w oczy nie rzucają

Sylwus, nie ma.co posrywac nad kazdym chwastem. Jabys przy tym areale wytepila wszystkie chwasty to chyba zaczelabym sie Ciebie bać . Dziewczyno,stworzylas z pola przepiekny ogrod w 3 sezony. Szacun i czapki z głów, a.nie jakies tam przezywanie chwastow .
Mala_Mi 23:00, 17 cze 2017

20 stron obejrzałam

Byliny jednak kochają słońce i muszę je mieć aby rosnąć

Oj brakuje mi słonecznych rabat.. ogród zarasta

łąka już ukwiecona fajnie
sylwia_slomc... 23:22, 17 cze 2017

pawel_snopek napisał(a)
Twoje rabaty bylinowe są poprostu piękne uwielbiam je moje dalie wszystkie maja inne kolory a miały być ciemne

Chciałam Ci wrzucić świeżutką fotkę, ale mi neta wcięło i z tel piszę a foty w laptopie siedzą