Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:52, 01 sty 2018

Anda napisał(a)
Jakies przysmaki w ziemi musisz miec. Wg mnie marne szanse na pozbycie sie ich, bo ogrod masz w polu. Dopoki nie znajda gdzies lepszego pozywienia, to posiedza u Ciebie. Dobrze przynajmniej, ze to nie nornice. Krety roslin nie jedza.

Mam pełno przysmaków, dżdżownica na dżdżownicy siedzi gdzie nie grzebnę, ale pędraków nigdy nie trafiłam więc wyżerają mi to co dla mnie cenne w ziemi
sylwia_slomc... 19:55, 01 sty 2018

Katkak napisał(a)
O rety, ale bombardują, aż serce boli. U mnie jednak znacznie mniej niż rok temu, za to jak już kopiec, to czemu nie w środku rabaty? Wrrrr, też nerwa mam na nie.

Kasiu u mnie w rabatach bylinowych też już zaczynają buszować, a o dziwo w łące kwietnej póki co nie..... A maja tyle ugoru po sąsiedzku to tam nie ryjąMasakra jest w ogrodzie.....dobrze, że nie mam angielskiego trawniczka bo chyba bym padła gdybym to zobaczyła.
Ciekawe czym gonią krety z pola golfowego???? Tak mi teraz do głowy wpadło pytanie...ktoś wie może?
sylwia_slomc... 19:55, 01 sty 2018

Radziu2013 napisał(a)

Też o tym pomyślałem...

I dobrze że nie karczowniki

Nie załamuj mnie bardziej
AsiaK_Z 21:51, 01 sty 2018

Sylwia, stołówkę dla krecików otworzyłaś! Zgodzę się z Ewcią że u Ciebie same smaczycha w ziemi
Zimy ani widu ani słychu. Dziś u mnie było +8 st. Wiosna...
sylwia_slomc... 22:11, 01 sty 2018

Asiu patrząc na to co się dzieje ciesze się , że nie przyszło nam do głowy zakładać ogród nowoczesny czy uporządkowany bo dopiero by te kretówy straszyły- podwójnie. Nie zbieramy trawy po koszeniu i dżdżownic jest bardzo dużo...krety się zwiedziały.....gorzej jak zostaną i się rozmnożą
MirellaB 00:24, 02 sty 2018

Kwietniki z nieudanych ławeczek super
Agania 08:12, 02 sty 2018

Witam się w nowym roku
Widziałam kretówkę do kolan właśnie u mnie jest tak jak u Ciebie, pamiętam ,że ostatni raz jak kosiłam trawę zaczęły się pierwsze kopce pokazywać, potem był spokój i znowu kopce rosną, ale już kosić się nie da
Magleska 08:19, 02 sty 2018

Widoki w Szmaragdowym jak zawsze piękne .....ale tych kretowisk współczuję - nie mam pojęcia ,czym je zwalczyć .....
u mnie na szczęście nie ma - nie wiem czy to zasługa psa ? Bo pola dookoła mam
Ławeczki z macierzanką chwałę będą fajnie pasować do Twojego ogrodu
sylwia_slomc... 09:42, 02 sty 2018

MirellaB napisał(a)
Kwietniki z nieudanych ławeczek super
Też myślę, że fajnie będzie
sylwia_slomc... 09:46, 02 sty 2018

Agania napisał(a)
Witam się w nowym roku
Widziałam kretówkę do kolan właśnie u mnie jest tak jak u Ciebie, pamiętam ,że ostatni raz jak kosiłam trawę zaczęły się pierwsze kopce pokazywać, potem był spokój i znowu kopce rosną, ale już kosić się nie da

Jak się kosi to chyba dźwięk kosiarki je trochę powstrzymuje, jak przestajemy kosić krety ściągają ze wszystkich stron.
Też się witam