Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:08, 04 lut 2018

Nallar napisał(a)
Sylwia, nie zastanawialiście się żeby babcię położyć do szpitala?
Zastrzyki, kroplówki mogą zdziałać dużo więcej niż nam się wydaje.
Wymioty i gorączka to bardzo blisko do odwodnienia a wtedy stan robi się już poważny.
Trzymam za was kciuki, zdrówka życzę babci, a Tobie siły i cierpliwości.

Udało mi się namówić tatę i pojechaliśmy na SOR( chciał do jutra czekać) Pierwszy raz przeżyłam taką wizytę, żeby lekarz zasypiał na stojąco ze zmęczenia normalnie najpierw myślałam, że nawalony, albo na haju jakimś.
Osłuchał Ją stwierdził, że się nie pogorszyło więc antybiotyk utrzymany ten sam, dołożył syrop pinii, flavamed(nie ma mokrego kaszlu tylko pochrząkuje), acodin( Jej nie męczy suchy kaszel) i lek którego w aptece nie było na uszy( babcię uszy nie bolą)sól fizjologiczną do nosa( nie ma kataru). Zwiększył ilość paracetamolu do dwóch tabletek jednorazowo na zmianę z ibubrofenem....zastrzyków nie dał, ani nie skierował na szpital. Wróciliśmy do domu, gorączka 38,5 .
Mnie się widzi, że to jednak nie grypa( głowa Jej nie boli, oczy już też nie- może bolały od telewizora, teraz już boli Ją tylko ramię i ta gorączka wysoka.
Jutro idę zarejestrować do ośrodka, na najbliższy wolny termin jako kontrol. Może trzeba prześwietlenie zrobić Że też nie poszłam na medycynę
Z tego co nabyłam doświadczenia przy moich chłopakach to widzę, że te leki od doopy strony są dobrane. A trochę tego doświadczenia nabyłam. W Aptece powiedzieli , że dzisiaj Pan doktor wszystkim pacjentom te same leki wypisuje i już nie maja bo brakło, a mieli po 50 -60 opakowań wszystkiego zamówione!!!

Babcia tylko ten jeden raz na razie zwymiotowała, więcej się nie powtórzyło. Poję prawie na przymus bo nie chce pić.

Mam nadzieję, że chociaż uczciwie Ją osłuchał. I współczuję Mu takiej pracy, człowiek u skraju wytrzymałości, słaniający się na nogach....
Tak sobie myślę, czy ta młoda lekarka co z przepracowania w tej miejscowości na dyżurze zmarła to nie na tym Sorze czasem

A w poczekalni tłumy ludzi....my prawie bez kolejki dostaliśmy się
sylwia_slomc... 21:09, 04 lut 2018

Basilikum napisał(a)
nie nadazam za Toba, tyle sie u Ciebie dzieje mgliste zdjecia super
mam nadzieje, ze babci juz goraczka spada.
Ostatnio mielismy w przedszkolu wyklady o naturalnym leczeniu i polecano na goraczke chlodne oklady (ale nie zimna woda - taki z 2-3 stopnie zimniejsza niz temp ciala) i obmywanie calego ciala tak po koleji. Pacjet lezy pod kolderka a my wyciagamy jedna reke i obmywamy, osuszamy i znow pod koldere, potem druga i nogi i tak w kolko.

Po okładach temperatura spada Jej tylko 2-3 kreski
sylwia_slomc... 21:10, 04 lut 2018

AgataM napisał(a)
Sylwuś wiesz, że jestem pełna podziwu dla Waszych zdolności ogrodowo- domowych. Ale teraz jestem ciekawa co u Twojej babci, lepiej?

Powyżej napisałam
AgataM 21:17, 04 lut 2018

Ibuprofen dla 88 - latki? A wątroba i serce po nim? Leki jak dla 40- latka. Rutyna...A jakie ma ciśnienie i tętno?
sylwia_slomc... 21:24, 04 lut 2018

Ibuprofenu nie podałam Jej jeszcze na razie tylko ten paracetamol. A o ciśnieniu przez to wszystko nie myślałam Teraz śpi ....rano Jej zmierzę. Agatka odbierz priv.
AgataM 21:27, 04 lut 2018

Nic nie mam
sylwia_slomc... 21:31, 04 lut 2018

Jeszcze raz wysyłam choć u mnie pokazuje, ze powinnaś mieć
Basilikum 08:42, 05 lut 2018

2-3 kreski tez dobre. Mam nadzieje, ze dzis juz lepiej
AgataM 16:44, 05 lut 2018

Witaj, co u babci? jest poprawa?
Magleska 16:45, 05 lut 2018

Właśnie jak sytuacja z babcią ? Mam nadzieję ,że lepiej