Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 17:55, 15 lut 2018

abiko napisał(a)
Potwierdzam, kwiaty sadzone styczniu mają się dobrze
Sylwia.. babcia jest twarda, popytałam u siebie i to nie jest wyrok, wszystko zależy jaki to etap, aczkolwiek wiek babci też robi swoje. Ja myślę, że jej do domu już tęskno, bo wiesz sama ja a to kobieta. Trzeba być dobrej myśli, bo głowa tutaj najważniejsza.

Ja nie wiem gdzie wy te prymule kupujecie. Te marketowe się nie przyjmują mi w ogrodzie, muszę gdzieś poszukać takich, co można posadzić w ogrodzie.
Policzyłam dziś storczyki - 42 na 3 parapetach
Czekam na wieści jak wrócisz.

Aguś byliśmy dzisiaj u niej całą czwórką. Ja cały czas a chłopcy się wymieniali. Michała na samym początku nie poznała. Potem już tak.
Zawiozłam ogórkowa bo prosiła, zjadła kilka łyżek... dosłownie.

Rozmawiałam z ordynatorem dzisiaj....może jutro jeśli nic się do jutra nie zmieni wyjdzie do domu na lekach. Nie wymiotuje, bo jej pielęgniarka dała tabletkę. Pan Doktor gdy spytałam o rokowania rozłożył ręce i powiedział mi tylko, że wypisują Ja troszkę zdrowszą niż przyjechała, w sensie, że maleńka poprawa jest.

Mnie się dzisiaj wydawała ciut lepsza niż w niedzielę, ale eMuś widział ją pierwszy raz od wyjazdu do szpitala i mówi, że zmarniała bardzo, że malutka, kruchutka Mu się wydała. Może ja widzę to co chcę zobaczyć.....

Mam nadzieje, że będzie dobrze. Do taty dotarło, że nie może mieszkać sama w żadnym razie....głowa niestety odczuła ta chorobę. Nam opowiada różne dziwne rzeczy, a Panie z sali mówią, że tak nie było.
Najpierw mi mówi, że całą Ją badali, a za chwilę, że miała mieć badania, a wczoraj i dzisiaj nikt Jej nie badał. Od Pani obok i od Pielęgniarek wiem, że wczoraj miała dwa badania robione, ale wynik jutro( w tym echo).

Oj ciężko będzie wytłumaczyć czemu nie może iść do siebie
sylwia_slomc... 17:56, 15 lut 2018

Anda napisał(a)
Bardzo ladne zakupy
Za babcie mocno kciuki trzymam

Dzięki Ewcia Dzisiaj nakupiłam nasion i bukiet tulipanów do salonu i do pokoju babci
sylwia_slomc... 17:59, 15 lut 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Też czekam na wieści, modlitwy dołączam i pokoju wewnętrznego życzę. Nasze babcie to twarde pokolenie (wiem, bo moja ma 98 lat), wiele potrafią unieść...ale myślę też, że musimy też wymodlić sobie zgodę na Ich odejście.
I cieszyć się każdym dniem z Nimi przeżytym...Wiem, że to łatwo napisać... ale życzę Ci Sylwia tego pokoju wewnętrznego i zaufania...Ściskam ciepło..

Modlitwa jest w tym wszystkim najważniejsza i wierzę, że pomaga. Wczoraj przyszedł do Niej Kapelan szpitalny wyspowiadał i namaszczenia udzielił. Ciesze się bo wcześniej nie chciała.
Magleska 18:20, 15 lut 2018

czytam .... nie wiem jak Cię pocieszyć ....wspieram duchowo...
sylwia_slomc... 18:27, 15 lut 2018

W ogrodzie miałam spotkanie...najpierw myślałam z daleka, że to łasiczka pomyka bo podobne podskoki, ale jak aparat złapałam , okazało się , że ptaszek( chyba kwiczoł)

sylwia_slomc... 18:29, 15 lut 2018

Potem okazało się, że są trzy, ale nie udało mi się mić trzech na raz na jednej fotce

sylwia_slomc... 18:32, 15 lut 2018

A potem odleciały

bo przyleciał On

berberysy objedzone, a na irgi jeszcze nie patrzyłam, ale pewnie też
sylwia_slomc... 18:35, 15 lut 2018

Magleska napisał(a)
czytam .... nie wiem jak Cię pocieszyć ....wspieram duchowo...

Madzia ja po dzisiejszym dniu jakaś spokojniejsza jestem....Nie wiem na jak długo, ale na razie tak. I tak nie mam wpływu na to co będzie...
sylwia_slomc... 18:37, 15 lut 2018

Nie gęsi ...bo te by było słychać, nie łabędzie bo te tez słychać, specyficznie szumią ich skrzydła, bardzo wysoko duże leciały

Magleska 18:37, 15 lut 2018

dokładnie Sylwia.....co ma być ,to będzie -trzeba cieszyć się każdym dniem razem ..
ptaszków notorycznie zazdraszczam -dokupiłam dwa karmniki i dalej lipa