Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 19:37, 05 kwi 2018

To Wojtuś strzelił sobie w kolano tym szpadlem do kantów. Teraz wszyscy czekamy na kanciki .
sylwia_slomc... 20:42, 05 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Ciesze się, że masz tyle pseudo kalifornijskach.
Jak siałam mój pierwszy trawnik rozsypslam też kompost z kalifornijskimi" myślaŁam trawa wzejdzie i bedzie czarna. Jak przyjechałam za tydzień za głowę się złapała na 30 m2 nie było jednego miejsca 0 5 m aby nie było tunelu czy kopca już trawa wchodziła. Najpierw miejsce koło miejsca udeptywalam później walec. Rzeczywiście w tym miejscu można nie siać nawozów trawnik zawsze, ma soczysta zieleń. Krety się wyniosły.
Przesyłam zielona trawa i przerobia ja

Nasze w trawniku tez urzędują, ale przerabiają wszystko co skoszone lub mulczowane, jest ich dużo, ale dzięki temu ziemia się użyźnia, trawy nie zasilam jedynie przed samą łąką kwietną bo tam najsłabsza na glinie
sylwia_slomc... 20:43, 05 kwi 2018

Juzia napisał(a)

Jakaś siatkę może jeszcze na dno?

Myślisz, że przez wełnę mineralna przelezą???
sylwia_slomc... 20:44, 05 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Sylwio zamiast 3-4 warstwy foli tunelowej lepiej folie pcv do oczek. I wełna mineralna sie sprawdza - MałaMi ma tak robione, jej najwyżej podpytaj.
A jak duże ma być to oczko?

Ooo dobrze wiedzieć Dzięki
Aniu nie jakieś wielkietakie 3,5 x 1,5x 0,80( ostatnie to pewnie głębokość będzie.
sylwia_slomc... 20:47, 05 kwi 2018

Katkak napisał(a)
To Wojtuś strzelił sobie w kolano tym szpadlem do kantów. Teraz wszyscy czekamy na kanciki .

Też tak uważam , ale jeszcze poczekacie bo najpierw musi mi warzywnik skończyć pod wysiewy, a potem jeszcze plewienie i zasypywanie trocinówek Kanty tylko przy bylinówkach pewnie, ja jednak jestem realistką, ale chciał to ma
Bogdzia 21:59, 05 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

dla Bożenki

No to dobrze go rozpoznałam mimo że tego wzoru na szyi nie było widac.Gołab grzywacz.
sylwia_slomc... 22:02, 05 kwi 2018

Dziękuję
Waclaw 22:04, 05 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

No to dobrze go rozpoznałam mimo że tego wzoru na szyi nie było widac.Gołab grzywacz.

Kiedyś grzywacze były bardzo rzadkie. Tych największych polskich gołębi przybywa
sylwia_slomc... 22:09, 05 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Kiedyś grzywacze były bardzo rzadkie. Tych największych polskich gołębi przybywa

U mnie są chyba dwie pary. Jedna się mości na orzechu sąsiada, a druga w świerku sąsiadki. Przy czym tych drugich nie jestem pewna, ze takie same są. Na fotkach rzadkie bo jak stanę fotkę zrobić odlatują. I nie mam pewności , ale chyba jedne już pisklęta mają bo się takie dziwne dźwięki z tego gniazda dobywają, jak stare tam lądują. Za to mam srok od groma i trochę
Anitka 22:09, 05 kwi 2018

U mnie dwa takie grzywacze urzędują, stali bywalcy pod karmnikiem. Sylwia ty to sypiesz pomysłami jak z rękawa.
Która wersja ścieżek będzie?