Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:37, 03 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Cofnęłam się do Twoich początków na Ogrodowisku. Patrząc z perspektywy dwóch lat zrobiłaś wielki przeskok, bo krok to za mało powiedziane. Konsekwentnie dążysz do wytyczonego sobie celu, nawet wychodzi Ci lepiej niż na wstawionych inspiracjach. Wiele pracy włożyliście wszyscy, aby uzyskać taki efekt.Rośliny ładnie się rozrastają, ciągle ich przybywa, jest pięknie, zielono i ciekawie.
Pozdrawiam

Bardzo mi miło, że takie są efekty naszych wysiłków bo to oznacza, że ta ciężka praca....walka o ogród się opłaciły Teraz też walczymy z suszą, a dziś w cieniu było 30 stopni!!! rośliny normalnie mdlały dopiero po południu się podnosiły. Jutro rano podlewanie
sylwia_slomc... 21:38, 03 maj 2018

pawel_snopek napisał(a)

Fajnie że dały radę przezimować i że będą kwiatki, to mnie cieszy.

Mnie bardziej
Katkak 21:38, 03 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo mi miło, że takie są efekty naszych wysiłków bo to oznacza, że ta ciężka praca....walka o ogród się opłaciły Teraz też walczymy z suszą, a dziś w cieniu było 30 stopni!!! rośliny normalnie mdlały dopiero po południu się podnosiły. Jutro rano podlewanie

Też rano będę podlewać. Pi pracy nie było czasu na ogród.
sylwia_slomc... 22:17, 03 maj 2018

Mogłoby w nocy coś z nieba pomóc w podlewaniu ale chyba niegrzeczna byłam bo nie bardzo chce
Betka 22:22, 03 maj 2018

U mnie też sucho dzisiaj podlewalam bo mi szkoda roślin!
A tak wogóle to piękne oczko wodne super wyszło cała reszta też zachwyca!
paniprzyroda 22:26, 03 maj 2018

Karaś schował się przed upałem Fajne oczko, podobne do mojego w starym ogrodzie, w początkowej jego fazie. Potem rośliny tak się rozrosły, że maczetą i siekierą w nocy je wycinaliśmy ( w nocy ze względu na pszczoły z pasieki obok ). Już więcej nie posadziłam w nim żadnej pałki wodnej ani trzciny Na dziś rosną kaczeńce, żółte irysy, moczarka, żabiściek i trochę sitowia. Wystarczy.
Suszy współczuję.
sylwia_slomc... 22:29, 03 maj 2018

Betka napisał(a)
U mnie też sucho dzisiaj podlewalam bo mi szkoda roślin!
A tak wogóle to piękne oczko wodne super wyszło cała reszta też zachwyca!

Dziś tylko najbardziej omdlałe podlane, na więcej czasu nie było, ale rano trzeba kolejne podlewać
sylwia_slomc... 22:31, 03 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
Karaś schował się przed upałem Fajne oczko, podobne do mojego w starym ogrodzie, w początkowej jego fazie. Potem rośliny tak się rozrosły, że maczetą i siekierą w nocy je wycinaliśmy ( w nocy ze względu na pszczoły z pasieki obok ). Już więcej nie posadziłam w nim żadnej pałki wodnej ani trzciny Na dziś rosną kaczeńce, żółte irysy, moczarka, żabiściek i trochę sitowia. Wystarczy.
Suszy współczuję.

Ja rośliny w doniczkach posadziłam i ustawiłam w oczku Ale dzisiaj było przyjemnie nad wodą przysiąść
Betka 22:32, 03 maj 2018

Ja musze podlewać te co świeżo posadziłam do tego nad rowem rośliny leżą ehhh
sylwia_slomc... 22:45, 03 maj 2018

Betka napisał(a)
Ja musze podlewać te co świeżo posadziłam do tego nad rowem rośliny leżą ehhh

U nas też te maja pierwszeństwo, a potem te co sadzone w tym roku, reszta dopiero później. Sporo tego. W rowie posucha, jeszcze nigdy o tej porze roku tak nie było