Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

abiko 10:04, 02 maj 2018

Ok zdzwonimy się wieczorem
abiko 10:07, 02 maj 2018

A co potrzebujemy oprócz kamieni? włókninę?
sylwia_slomc... 10:08, 02 maj 2018

abiko napisał(a)
A co potrzebujemy oprócz kamieni? włókninę?

Tak, żeby kamienie nie właziły w ziemię.
Ale zobaczę bo nam po oczku coś zostało, może by wystarczyło
Anusia 11:21, 02 maj 2018

Sylwia pięknie. Wiadomo jak skoszone to elegancko. Teraz już widać zimozielone i fajnie się porozrastało.
sylwia_slomc... 21:57, 02 maj 2018

Anusia napisał(a)
Sylwia pięknie. Wiadomo jak skoszone to elegancko. Teraz już widać zimozielone i fajnie się porozrastało.

zimozielone dużo wolniej rosną niż liściaste niestety, wyjątkiem są chyba sosny i tuje. Jodły i świerki wolniej się zbierają, a susza im wzrostu nie ułatwia niestety.
ElzbietaFranka 22:34, 02 maj 2018

Sylwia jeszcze jest rozwiazanie posadz drzewa ktore szybko rosna i daja duzo cienia. Widze, ze juz tam posadzilas, ale np. Platany, brzozy derembosy od strony slonecznej.
Radze, bo mi ciebie szkoda, ze tak musicie latac z tymi konewkami.
Wiem co to znaczy jak nie mialam studni, ani wodociagu, a sasiedzi zakrecili wode. Wynanelam z kolka rolniczego i podlewałam wiadrami.

Pozdrawiam, zycze deszczu.
Anitka 22:35, 02 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jutro i pojutrze spinamy pośladki, żeby jakoś się ogród zaprezentowałTeż się cieszę

No to żeście się spięli, bo ogród bajkowo na zdjęciach wygląda. Jutro to my będziemy buzie otwierać z zachwytów. Jak ja się cieszę, że odpocznę jutro sobie troszeczkę w takich uroczych okolicznościach przyrody.
Kaczuchy na targach widziałam. Dobrze, że pojechała tam z eM i nie poszalałam.
sylwia_slomc... 22:41, 02 maj 2018

Elu posadziłam Dorenbosy w tym roku i latam je podlewać, w zasadzie na górę to eM lata, ja mam do podlewania dół i podwórko, dzielimy się, ale jak niebo nie podleje to te nasze wysiłki bardzo marnie skończą....
Strona słoneczna u mnie na samej górze niestety...
Platan mam jeden i pierwszej zimy umarzł do samych korzeni mimo otulenia, a w tym dopiero od korzenia odbija, ale wierzby sobie na samej górze radzą i rosną.
No i przykro mi to pisać, ale pomaga mi szmata i trociny, pod nimi dłużej się wilgoć utrzymywała, choć teraz po tak długiej suszy i tam posucha...
ale trocinówek jeszcze nie podlewaliśmy, dawały sobie do tej pory radę, trzeba będzie teraz zacząć. Chyba, że jednak popada.
sylwia_slomc... 22:43, 02 maj 2018

Anitka napisał(a)

No to żeście się spięli, bo ogród bajkowo na zdjęciach wygląda. Jutro to my będziemy buzie otwierać z zachwytów. Jak ja się cieszę, że odpocznę jutro sobie troszeczkę w takich uroczych okolicznościach przyrody.
Kaczuchy na targach widziałam. Dobrze, że pojechała tam z eM i nie poszalałam.

Dużo jeszcze do zrobienia zostało, ale w takiej betonowej ziemi nic więcej się zrobić nie da. Będzie jak będzie, będziecie udawać, że nie widzicie
Kurcze żurawie tez fajne mieli, ale drogooooo okropnie

Namów na wyjazd syna
Anda 22:46, 02 maj 2018

Sylwia, ogród się prezentuje super, gotowy do zwiedzania
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies