Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:18, 14 maj 2018

i pomalował

i poszła na miejsce starej z pnia przy boisku dla kibiców meczy

pomiędzy tymi ławkami i drugiej strony tej dla kibiców stana w przyszłości dwie donice z bali na ziemię z przeróbki rowu i na jprawdopodobniej na truskawki lub inspekt

zastąpiła tą z pnia zabraną pod orzecha na górę
Urszulla 16:18, 14 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ulacia ja włókninę do ziemi mocuję gwoździami krokwiowymi, Plastikowe się łamią u mnie bo twardo jak sucho, a gwóźdź łatwiej z ziemi w całości wydobyć w razie potrzeby i łatwo w ziemie młotkiem nawet wbić, trzyma mocno, a podwadzisz czymkolwiek twardym i wydobędziesz, oporu nie stawia

Dzięki za poradę. Gwoździe kupiłam, podkładki i listwy.
Radziu2013 19:43, 14 maj 2018

Hej Sylwia

Przychodzę z pytaniem Chodzi o betonowe donice które robiłaś...czy do obkładania materiałem używałaś tylko wiader czy może czegoś jeszcze? Bo chodzą mi one po głowie, ale wiader mam tylko 5, a są niezbędne przy pracach w ogrodzie...i donic też chciałbym co najmniej 5...i zastanawiam się czy mógłbym wykorzystać jakiś zamiennik...ale nie wiem co...może podpowiesz?
sylwia_slomc... 21:36, 14 maj 2018

Urszulla napisał(a)

Dzięki za poradę. Gwoździe kupiłam, podkładki i listwy.

Nie ma za co, tylko z robota nie przeholuj
sylwia_slomc... 21:40, 14 maj 2018

Radziu2013 napisał(a)
Hej Sylwia

Przychodzę z pytaniem Chodzi o betonowe donice które robiłaś...czy do obkładania materiałem używałaś tylko wiader czy może czegoś jeszcze? Bo chodzą mi one po głowie, ale wiader mam tylko 5, a są niezbędne przy pracach w ogrodzie...i donic też chciałbym co najmniej 5...i zastanawiam się czy mógłbym wykorzystać jakiś zamiennik...ale nie wiem co...może podpowiesz?

Ja wcale wiader nie używałam tylko pojemników plastikowych po roślinach takich większych. Do góry dnem na słupkach drewnianych założyłam i na to nakładałam pieluchy namoczone betonem płynnym. Dno doniczki nakrywałam środkiem pieluchy i puszczałam resztę luzem, żeby swobodnie zwisało. Na drugi dzień były gotowe.
Katkak 21:44, 14 maj 2018

Ławka bardzo pomysłowa . Sylwuś nie przejmuj się czy zdążymy na ostróżki i naparstnice. Czasy kiedy to właśnie one grały pierwsze skrzypce w Waszym ogrodzie minęły bezpowrotnie. Teraz są jego dopełnieniem, a on sam bardzo dojrzał i jest w nim coraz to więcej piękności do podziwiania. Na pierwszy plan wyłaniają się drzewa i krzewy, a byliny są już dopełnieniem
Radziu2013 21:45, 14 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja wcale wiader nie używałam tylko pojemników plastikowych po roślinach takich większych. Do góry dnem na słupkach drewnianych założyłam i na to nakładałam pieluchy namoczone betonem płynnym. Dno doniczki nakrywałam środkiem pieluchy i puszczałam resztę luzem, żeby swobodnie zwisało. Na drugi dzień były gotowe.

Ooo faktycznie...nawet nie pomyślałem o pojemnikach Dzięki
sylwia_slomc... 21:59, 14 maj 2018

Katkak napisał(a)
Ławka bardzo pomysłowa . Sylwuś nie przejmuj się czy zdążymy na ostróżki i naparstnice. Czasy kiedy to właśnie one grały pierwsze skrzypce w Waszym ogrodzie minęły bezpowrotnie. Teraz są jego dopełnieniem, a on sam bardzo dojrzał i jest w nim coraz to więcej piękności do podziwiania. Na pierwszy plan wyłaniają się drzewa i krzewy, a byliny są już dopełnieniem

Cieszy mnie ten stan rzeczyPróbuję się do Kondzia podpiąć, ale nie wiem jak się umówiliście i czy mnie przygarną
sylwia_slomc... 21:59, 14 maj 2018

Radziu2013 napisał(a)

Ooo faktycznie...nawet nie pomyślałem o pojemnikach Dzięki

Nie ma za co
Mirka 22:10, 14 maj 2018

Hej Sylwia.:Mam pytanko odnośnie trocin które rozsypujesz na rabaty.Czy to są trociny z tartaku? liściaste czy iglaste