Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

violaskom 09:21, 15 maj 2018

Myśle podobnie jak Agnieszka. Jest bardzo ładnie, łatwiejsze koszenie trawy. Ogród dalej będzie wyglądał naturalnie.
sylwia_slomc... 09:49, 15 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Jak dla mnie super wygląda z kostką też nie mam obrzeży na najdłuższej rabacie i strasznie mnie to denerwuje, kanciki to wcale nie taka prosta sprawa i też myślę o obrzeżach z kostki, a patrząc na Twoje zdjęcia przekonałaś mnie

Dzięki teraz jeszcze muszę przekonać samą siebie może jak wszystkie zrobimy to nabierze spójności
sylwia_slomc... 09:51, 15 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Sylwia a tę kostkę kładliście na jakiejś zaprawie? Też kiedyś myślałam o obwódkach z kostki ale nie wiem czy trawa mimo wszystko nie będzie włazić w kostkę. Z dwojga złego wolałabym kanty niż wydłubywanie trawy z kostki.

Kładziemy na samej ziemi, tam nie mogę na betonie......ma to swoja dobra stronę o tyle, że gdybym poszerzyć rabatę chciała to zawsze mogęCo do kreta się nie łudzę
W podwórku tak samo mamy i sprawdza się , trawa ma o wiele trudniej i łatwiej ją przy kostce przyciąć
sylwia_slomc... 09:54, 15 maj 2018

la_estrellita napisał(a)
Sylwia, nie cuduj. Kostka miód malina. Wprowadza element uporządkowania. Nie zmienia charakteru ogrodu. Jak dla mnie to go podkreśla a rabata wiele zyskała .

Dzięki, bo kupiłam całą paletę....i już się zastanawiałam gdzie kupca szukać Może macie rację....przyzwyczaję się po prostu....muszęEm zadowolony.
sylwia_slomc... 09:55, 15 maj 2018

violaskom napisał(a)
Myśle podobnie jak Agnieszka. Jest bardzo ładnie, łatwiejsze koszenie trawy. Ogród dalej będzie wyglądał naturalnie.

Mam taką nadzieję
abiko 10:02, 15 maj 2018

Nie.. no ławka super, co prawda nie o takiej myślałam dla siebie, ale ta też może być

Skąd wy bierzecie takie dziwne rzeczy
Obrzeże jest ok, masz uporządkowane, mi się też podoba, przyzwyczaisz się tylko teraz rabaty szybko nie poszerzysz, bo wiesz ja przy każdym kancikowaniu 1 cm trawnika zabieram
sylwia_slomc... 10:07, 15 maj 2018

abiko napisał(a)
Nie.. no ławka super, co prawda nie o takiej myślałam dla siebie, ale ta też może być

Skąd wy bierzecie takie dziwne rzeczy
Obrzeże jest ok, masz uporządkowane, mi się też podoba, przyzwyczaisz się tylko teraz rabaty szybko nie poszerzysz, bo wiesz ja przy każdym kancikowaniu 1 cm trawnika zabieram

Aguś ja od razu poszerzam ja o ok 30-40cm, żeby móc jesienią berberysy admiration wysunąć z jałowców do przodu Teraz muszę wymyślić co na samym froncie posadzić niskiego....
abiko 10:15, 15 maj 2018

Aaa taki plan już masz Kwitnie mi czerwony goździk od Ciebie i pierwsze róże. Nie zrobiłam fotek, bo wczoraj sąsiadce pomagałam rabatę zrobić.

Jedziesz do Kasi, może jej roślinki weźmiesz?

sylwia_slomc... 11:46, 15 maj 2018

abiko napisał(a)
Aaa taki plan już masz Kwitnie mi czerwony goździk od Ciebie i pierwsze róże. Nie zrobiłam fotek, bo wczoraj sąsiadce pomagałam rabatę zrobić.

Jedziesz do Kasi, może jej roślinki weźmiesz?

Nie jadęmam wtedy bierzmowanie u bratanka eMa.
la_estrellita 11:48, 15 maj 2018

abiko napisał(a)

No i właśnie znalazłam sposób na mojego M i jego "świętą zieleń" . Za kilka lat może mi się uda nawet jakiś kwiatek wsadzić ale ciiii.... Powiem, że samo się wysiało .